OceanXpress

Actief op

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

OceanXpress
De Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards en de leverancier van offshore access-oplossingen Ampelmann hebben de joint venture OceanXpress opgericht om offshore diensten te bieden voor het wisselen van bemanning in het Noordzeegebied.

Na een jarenlange samenwerking werd op 11 april 2022 de joint venture OceanXpress opgericht. Deze samenwerking combineert Damen’s Fast Crew Supplier (FCS) 7011 ‘Aqua Helix’ met het S-type bewegings- compenserende gangway-systeem (loopbrug) van Ampelmann.

De Aqua Helix biedt snel en comfortabel vervoer van maximaal 120 personen tegelijk. De in hoogte verstelbare loopbrug zal snelle wisseling van bemanning van en naar het schip vergemakkelijken, zodat het meerdere offshore installaties kan bedienen tijdens zijn tocht. De extra tijd die dit voor de offshorewerkers kan kosten, wordt gecompenseerd door de snelle transfer vanuit de haven van Den Helder.

Het schip is ontworpen voor een comfortabele, snelle en efficiënte rit over de golven van de Noordzee. De FCS 7011 kan snelheden tot 40 knopen halen, ook in ruwe omstandigheden. De slanke aluminium romp, aangedreven door vier MTU-motoren welke waterjets aandrijven, maakt snel varen mogelijk. Waar de gepatenteerde Axe-bow rompvorm een hoge maar toch comfortabele snelheid in slecht weer garandeert zal de Veem gyrostabilisator het slingeren van het schip tijdens stilligen op zee tot 90% reduceren.

Op de plaats van bestemming stelt de Ampelmann loopbrug offshore werkers in staat om veilig naar de offshore installatie te lopen. De telescopische loopbrug, gebaseerd op bewezen technologie, kan platforms en turbines tot 19 meter boven zeeniveau bereiken.

De FCS7011 Aqua Helix en het ontwerp daarvan zijn inmiddels bekroond met de prestigieuze titel: Offshore Energy Vessel of the Year 2022

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.