Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Neste biedt oplossingen om de klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een circulaire economie te versnellen. Onze transformatiereis heeft ons van een lokale olieraffinaderij naar een wereldleider op het gebied van hernieuwbare en circulaire oplossingen gebracht.

We verwerken afval- en reststoffen en innovatieve materialen tot hernieuwbare brandstoffen en duurzame grondstoffen voor plastics en andere materialen. Neste is ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel (HVO100) en duurzame vliegtuigbrandstof (SAF – Sustainable Aviation Fuel) en ontwikkelen chemische recycling technologieën om de uitdaging van plastic afval tegen te gaan. Het streven van Neste is om klanten te helpen met het reduceren van hun uitstoot van broeikasgassen. Neste heeft activiteiten in 16 landen en raffinaderijen in Finland, Nederland en Singapore en via een samenwerkingsverband ook in de VS.

Neste zit inmiddels ook flink verankerd in de Nederlandse markt. Op de Maasvlakte bij Rotterdam heeft Neste de grootste bioraffinaderij van Europa gebouwd. Daar wordt sinds 2011 elk jaar 1,4 miljoen ton aan hernieuwbare brandstof en basisproducten voor de chemische industrie geproduceerd.

Met een investering van 1,9 miljard euro wordt de productiecapaciteit in Rotterdam nog verder uitgebreid tot 2,7 miljoen ton per jaar. De nieuwe productie-eenheid moet in de eerste helft van 2026 operationeel zijn en zal de totale wereldwijde capaciteit van Neste voor hernieuwbare producten verder vergroten tot 6,8 miljoen ton.

Daarnaast heeft Neste een kantoor in Hoofddorp, een vestiging in Sluiskil, voor de opslag en voorbehandeling van grondstoffen voor de raffinaderijen en een terminal in Vlaardingen. Tientallen toonaangevende bedrijven maken gebruik van de hernieuwbare brandstoffen van het bedrijf. Op Schiphol kunnen vliegtuigen Neste My Sustainable Aviation Fuel tanken en de grondvoertuigen rijden er allemaal op HVO100.

Bezoek website

Bijzonderheden

  • Wereldwijd heeft Neste meer dan 5200 medewerkers, waarvan ruim 350 werknemers in Nederland.
  • 68 nationaliteiten werken bij Neste aan een betere toekomst.
  • Innovatie zit in ons DNA. 25% van ons personeel houdt zich bezig met innovatie, productontwikkeling en engineering.
  • In 2022 hebben onze hernieuwbare producten de uitstoot van broeikasgassen van onze klanten met 11,1 miljoen ton CO2e helpen verminderen
  • In 2022 bedroeg de omzet 25,7 miljard euro.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.