Maritiem Museum Rotterdam

Actief op

Combined Shape
Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

In het hoofdgebouw vind je veelzijdige tentoonstellingen voor alle leeftijden en in de Maritiem Museum Haven ligt de historische vloot klaar om ontdekt te worden. In het nieuwe paviljoen kan je onze nieuwe werkplaatsen bezoeken, waar medewerkers en vrijwilligers hard aan het werk zijn om de historische vloot in werkende staat te houden. De smid geeft demonstraties en workshops en in ons ijssalon ‘Loeve’ en museumcafé  ‘Het Lage Licht’ kan je genieten van een ijsje, warme wafels en drankje en een hapje.

Tijdens de Wereldhavendagen presenteert het Maritiem Museum het Maritiem Festival. In de museumhaven komen de havenkranen in actie en met vrolijke optredens, de vele gastschepen, kinderactiviteiten en demonstraties van Maritieme ambachten, zwiert het museum de zomer uit!

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.