Maritiem Museum Rotterdam

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Hartje Rotterdam, in de Leuvehaven, ligt de museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam. Tijdens de Wereldhavendagen bruist het hier van de activiteiten. Havenkranen en stoommachines komen in actie, historische schepen varen af en aan, en jong en oud kunnen meedoen met allerlei leerzame activiteiten.

Aan de museumsteiger ligt het vol met historische schepen: een deel hoort tot de vaste collectie, maar er zijn ook veel schepen op bezoek vanwege de Wereldhavendagen. De bemanning laat je met veel trots graag meer van hun schip zien, soms zijn er workshops, filmvertoningen of kleine expo’s. Op de kade is een maritieme markt en komen de historische havenkranen en de Locomotor in actie. Bij vuurtoren Het Lage Licht wordt een tijdelijk containerdorp ingericht. Hier kun je meedoen aan allerlei activiteiten en een kijkje nemen bij de pop-up exposities van jonge makers uit de stad. Natuurlijk is er live muziek en zijn er allerlei demonstraties. Dorst of trek gekregen? Geniet van een ijsje of wafel bij Loeve of strijk neer op het gezellige terras bij Het Lage Licht. Op donderdag 30 augustus, vrijdag 1 en zaterdag 2 september gaat het programma door tot 22:00 uur.

Het Maritiem Museum Rotterdam ligt aan de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Zowel in het museumgebouw als daarbuiten beleef je het hele jaar door hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Doe mee aan de activiteiten, ga op reis door onze tentoonstellingen en ontdek de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven.

Bezoek website

Bijzonderheden

Vaar tijdens de Wereldhavendagen mee op onze historische stoomslepers, de Volharding 1 en de Dockyard V.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.