Maritiem Museum

Twee weekenden lang zijn wij op dreef staan al onze schepen voor jou open. Behalve onze eigen schepen liggen er beide weekenden vele gastschepen voor je klaar in de museumhaven. Alle schepen zijn open, de kranen draaien, je kan varen en zondags is er muziek.

Het eerste weekend kan je aan de slag en zelf energie opwekken in het duurzame jacht ‘Ya’, het eerste jacht dat volledig fossielvrij de wereld rondzeilde. Je kan aan boord van de Kamper Kogge, een replica van het eerste zeevaardige schip uit de middeleeuwen. De kinderen kunnen aan de slag en zelf een eigen solarboot ontwerpen, modelboot varen of proefjes doen bij de gekke professor van Mad Science.

Het tweede weekend ligt de haven barstensvol met nog eens twintig gastschepen: sleepboten en vele klassieke jachten. Behalve het al genoemde jacht ‘Ya’ is er het tallship de ‘Morgenster’, een tweemaster met imposante afmetingen en met maar liefst 17 zeilen. Tweede weekend valt samenvalt met de Wereldhavendagen en daarom is dan de toegang gratis.

Maritiem Festival
Eerste weekend: 31 augustus en 1 september
Tweede weekend: 7 en 8 september
Tijd: zaterdag en zondag van 11:00-17:00 uur