Lyondellbasell

Over de locatie

De Botlek site van LyondellBasell werd gebouwd in 1972. De locatie bevindt zich aan de Seinehaven in het Rotterdamse havengebied, vlakbij het Hartelkanaal nabij de monding van de Nieuwe Maas. Het terrein omvat ’s-werelds grootste BDO-fabriek, een onafhankelijke binnenhaven en een eigen treinen vrachtwagenterminal. De site heeft ook een diepzeeterminal in het Europoort-gebied, die werd gebouwd in 1991. De terminal bevindt zich in de 7e Petroleumhaven vlakbij de Nieuwe Waterweg aan het Calandkanaal en is verbonden met de Botlek- en Maasvlakte-fabrieken door middel van pijpleidingen. De site werd uitgebreid door onder meer de toevoeging van C4-, MTBE- en  propyleenglycoletherfabrieken in 1980 en een butaandiolfabriek in 2002. In 2015 werd de C4-capaciteit uitgebreid en kreeg de site stoomketels, om het terrein van eigen stoom te voorzien voor het productieproces. De locaties Botlek en Maasvlakte – BOMA genoemd – hebben samen één managementteam, ondanks dat ze elk hun eigen productie- en onderhoudsorganisatie hebben.

Over Lyondellbasell

LyondellBasell (NYSE : LYB) is een van ‘s werelds grootste ondernemingen die kunststoffen en chemicaliën produceren en raffineren. Met 13.400 medewerkers wereldwijd produceert LyondellBasell materialen en producten die essentieel zijn voor het vinden van oplossingen voor nieuwe uitdagingen. We verbeteren bijvoorbeeld de voedselveiligheid met lichte en flexibele verpakkingen, we zorgen dat watervoorzieningen goed worden gezuiverd via sterkere en flexibeler leidingen, en we verbeteren de veiligheid, het comfort en de brandstofefficiëntie van vele auto’s en trucks op de weg. LyondellBasell verkoopt producten in ongeveer 100 landen en is ‘s werelds grootste licentiegever van technieken met polyolefine. In 2018 kreeg LyondellBasell een vermelding in de ranglijst van meest bewonderde bedrijven ter wereld van Fortune magazine. Meer informatie over LyondellBasell kunt u vinden op www.lyondellbasell.com.

Bezoek website

Bijzonderheden

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

LyondellBasell wil een verantwoordelijke, goede buur zijn in de omgevingen waarin we opereren. De site werkt samen met het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam om studenten te informeren over kansen op werk en doet mee aan activiteiten op plaatselijke scholen. De fabriek opent eens per twee jaar haar deuren voor het publiek tijdens de Dag van de Chemie. Veel van onze medewerkers zijn vrijwilliger of zamelen geld in voor goede doelen.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.