Actief op

Combined Shape
vr. 3 Sept
Bekijk programma

Midden in Rotterdam-Botlek produceert Huntsman in haar fabrieken grondstoffen voor ongeveer 170 verschillende producttoepassingen in de polyurethaanindustrie. In Rotterdam maakt Huntsman deel uit van een belangrijke keten van chemie- en energieproducenten. Door synergie te bereiken met andere (chemie)producenten kunnen stoffen energiezuiniger gebruikt en verbruikt worden.

Bij Huntsman maakt niet de techniek maar de mens het verschil. Op de locatie in Rotterdam-Botlek werken ongeveer 350 medewerkers, dan wel in dagdienst als volcontinu. Van operators tot engineers, van laboranten tot ondersteunende staf. Huntsman Holland maakt deel uit van Huntsman Corporation, een Amerikaans chemieconcern met meer dan 10.000 medewerkers die wereldwijd op verschillende locaties, bij verschillende divisies, werkzaam zijn.

Jij ziet… een enorme installatie op een enorm terrein. Veel buizen, mensen in overalls die zelfverzekerd computers en apparatuur bedienen, enorme ketels en silo’s, vaten, eindeloos veel leidingen, trappen, afsluiters en kleppen.
Wij zien… de prachtige producten die we samen met onze leveranciers en afnemers ontwikkelen. De producten die wij leveren vormen de grondstoffen van isolatieschuim voor in en om het huis, schuim voor in een autostoel, bankstel of een skischoen. Maar ook het materiaal waarop je tomatenplanten kunt kweken, surfplanken of zelfs complete tennisbanen, de schoenzolen van je sneakers en het stuur in een auto hebben onze producten als basis.

In onze fabrieken werken we hard om deze grondstoffen voor de eindproducten van onze klanten veilig te produceren en te leveren met precies de juiste stevigheid, juiste flexibiliteit of het lichtste gewicht. Want, talloze eigenschappen worden aan de eindproducten toegekend. Eigenschappen die wij met onze producten kunnen beïnvloeden of bepalen. Lekker zacht en flexibel, of onbrandbaar. Waterbestendig, bestand tegen extreme kou of superelastisch zodat je schoenzolen niet scheuren, maar je er lekker op kunt wandelen. Daarbij zijn we bovendien altijd op zoek naar manieren waarop we nóg veiliger kunnen werken, milieuvriendelijker kunnen produceren en transporteren. Kan het nog efficiënter en slimmer? Want onze klanten zijn veeleisend en wij zijn nooit zomaar tevreden. Zo zit elke dag vol uitdagingen.

Wij zijn Huntsman en daar zijn we trots op!

Bezoek website

Andere activiteiten

 
Een veilige werkomgeving, installaties en processen zijn bij Huntsman een voorwaarde voor een veilige productie.
 
Huntsman bouwt met het oog op de toekomst, de nieuwe crystallizer is onlangs in gebruik genomen.
 
Huntsman zoekt versterking, ook voor het eigen onderhoudsteam.
Kijk met ons mee naar deze mooie foto serie van Huntsman.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.