Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Wij zorgen al 750 jaar voor droge voeten en schoon water in Rotterdam en omgeving.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is een waterschap in Nederland verantwoordelijk voor waterbeheer in de regio rondom Rotterdam en Gouda. Wij zorgen voor veilige dijken, waterkeringen en reguleren waterstanden om overstromingen te voorkomen. Wij zijn verantwoordelijk voor de waterkwaliteit, het monitoren ervan en het nemen van maatregelen tegen vervuiling. Onze geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen, waarbij ingelanden samenkwamen om waterbeheer te regelen. In de 16e en 17e eeuw groeide het belang van waterbeheer met drooglegging van polders. In 2005 werden waterschappen Schieland en de Krimpenerwaard samengevoegd tot het huidige hoogheemraadschap.

Uitdagingen zoals de watersnoodramp van 1953 leidden tot versterking van dijken. Tegenwoordig staat het hoogheemraadschap voor nieuwe uitdagingen door klimaatverandering, waarbij innovatieve oplossingen worden gezocht voor veilig en duurzaam waterbeheer. Het jubileum van 750 jaar viert de lange geschiedenis en betrokkenheid van het hoogheemraadschap. Het hoogheemraadschap blijft werken aan versterking van dijken, regulering van waterstanden en bevordering van duurzaam waterbeheer om het gebied veilig en leefbaar te houden.

Bezoek website

Bijzonderheden

Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard viert dit jaar het 750-jarig bestaan. Het hele jubileumjaar brengen we het belang en de noodzaak van goed waterbeheer onder de aandacht. Dit doen we samen met jongeren, alle andere bewoners en bedrijven in ons gebied. We leren van het verleden, acteren in het heden en zorgen voor duurzame oplossingen voor de uitdagingen in de toekomst. Zo werken we aan droge voeten en schoon en voldoende water, al 750 jaar.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.