Havenbedrijf Rotterdam

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Ahoy, leuk je te ontmoeten! Het Havenbedrijf Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt de grootste en modernste haven van Europa. Een haven waar je niet alleen goed zit als je schipper bent, een bedrijf wil vestigen, lading wilt vervoeren of op- en overslaan. Maar óók als je leuke dingen wilt ondernemen, is de haven met z’n stoere en verrassende gezichten de place to be met talloze mogelijkheden!

Het Havenbedrijf richt z’n pijlen op duurzaamheid, digitalisering en innovatie. De haven en handelsstromen worden zodoende nog efficiënter. Zo wordt de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau versterkt. Het Havenbedrijf maakt zich bovendien hard voor een schonere haven en draagt bij aan een gezonde en groenere leefomgeving, nu en in de toekomst. Natuurlijk blijft daarbij de focus op de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart behouden, een belangrijke kerntaak.

Belangrijkste feiten en cijfers
Havenbedrijf Rotterdam: ca. 1.300 werknemers, omzet ca. € 825 miljoen.
Oppervlakte havengebied: ca. 12.500 ha
(land & water, waarvan ca. 6.000 ha bedrijfsterreinen).
Lengte havengebied: ruim 40 km.
Werkgelegenheid: 565.000 arbeidsplaatsen (direct en indirect) in Nederland.
Goederenoverslag: ca. 467 miljoen ton goederen per jaar.
Scheepvaart: ca. 30.000 zeeschepen en ca. 100.000 binnenvaartschepen per jaar.
Toegevoegde waarde: € 63 miljard (direct en indirect), 8,2% van het BBP.

Voor of na de Wereldhavendagen de haven zelf ontdekken? Bezoek haveninformatiepunt Port Pavilion aan de Leuvehaven in het centrum van Rotterdam of informatiecentrum FutureLand op Maasvlakte 2.

Bezoek website

Bijzonderheden

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie om de Rotterdamse haven uit te laten groeien tot de beste en meest duurzame ter wereld. Wij zoeken mensen die daaraan willen bijdragen en die -samen met collega’s- het beste uit zichzelf willen halen. Voel jij je aangesproken? Bekijk dan onze vacatures.

Programma

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.