Haven van de Toekomst – Kansen voor West

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Kansen voor West investeert met geld van Europa in een duurzame en toekomstbestendige haven. Het geld van Europa komt uit het regionale budget van de Europese Commissie. Dit geld is bedoeld voor het versterken van de economie en om de energietransitie te versnellen. Kansen voor West zorgt ervoor dat het geld in het westen van Nederland op een goede manier wordt geïnvesteerd in verschillende projecten van bedrijven en kennisinstituten. Deze bedrijven maken nieuwe en innovatieve technologie, zorgen voor het vergroenen van de economie en helpen mensen aan het werk. Daardoor wordt Nederland en Europa economisch sterker en duurzamer.

Het programma Kansen voor West wordt sinds 2007 uitgevoerd door de gemeente Rotterdam, samen met de steden Amsterdam, Den Haag en Utrecht en provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Het geld komt uit twee Europese fondsen, het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Fonds voor Rechtvaardige Transitie (Just Transition Fund, JTF). Deze fondsen worden door de Europese Unie ingezet in de verschillende regio’s van Europa om het verschil tussen de lidstaten kleiner te maken. Kansen voor West geeft de regionale economie in de Randstad een duurzame impuls.

In het paviljoen Haven van de Toekomst laat Kansen voor West met verschillende projecten zien hoe de Rotterdamse haven er na 2030 uit kan gaan zien. Dat doen we door verschillende transities in beeld te brengen. Dit zijn de energietransitie, circulaire grondstoftransitie en de transitie in de logistiek.

Kansen voor West werkt sinds 2007, nu met ruim 30 personen, aan de verduurzaming en versterking van de economie van West-Nederland. In de periode 2007 tot 2023 is ruim 2 miljard geïnvesteerd met de programma’s. Het huidige programma loopt tot 2029.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.