Hapo International Barges B.V

HAPO is eigenaar van een vloot van zeewaardige pontons, kraanschepen, zware machines en mobiele kranen welke overal ter wereld worden ingezet. Al het materieel wordt volgens de hoogste normen onderhouden om een voortreffelijk veiligheidsrecord en minimale uitval te garanderen.

Hapo International Barges B.V. (HAPO) is in 1987 door Henk Poot en diverse zakenpartners opgericht en is gelegen in het Rotterdamse havengebied. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ridderkerk met scheepswerven in Rotterdam en Ridderkerk. HAPO is bij uitstek leverancier van pontons, kraanschepen, zware machines en overig materieel benodigd bij bergingen, wrak-opruimingen, off- en onshore hijsoperaties en ‘heavy lift’ transport.

Tevens is HAPO al ruim 30 jaar actief in de berging- en wrakopruimingsindustrie (salvage). HAPO en zusteronderneming Scheepssloperij Nederland (SSN) hebben veel expertise opgedaan bij het demonteren en recyclen van schepen, scheepswrakken, offshore-platforms en andere objecten. In tal van situaties heeft HAPO het voortouw genomen en grote ‘salvage’ operaties geleid. Samen met SSN was HAPO onder andere betrokken bij de berging van autoschip ‘Tricolor’ en de containerschepen ‘MSC Napoli’, ‘MSC Nikita’, en ‘Rokia Delmas’.