Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.

GPR is gevestigd in de Rotterdamse haven en volledig in handen van de Gunvor-groep. De moderne raffinaderij en het internationale distributiecentrum hebben directe toegang tot de open zee en het Europese achterland. Dit vormt een unieke locatie voor de productie en distributie van tussen- en eindproducten, waaronder LPG, benzine, diesel en kerosine. De haven van Rotterdam is het Europese centrum voor petrochemische activiteiten en de motor van de Nederlandse economie.

De raffinaderij, voorheen het eigendom van Kuwait Petroleum International, maakt sinds 1 februari 2016 deel uit van de Gunvor-groep, één van de grootste onafhankelijke grondstoffenhandelaren ter wereld. GPR is geïntegreerd in Gunvors bestaande netwerk van raffinaderijen, waartoe verder de raffinaderij in Ingolstadt (Duitsland) en de terminals in Rotterdam en Antwerpen (België) behoren. Het bedrijf versterkt met de nieuwe aanwinst de globale handelspositie.

Tot 2020 werkte de faciliteit als een olieraffinaderij die ruwe olie verwerkt. Om tegemoet te komen aan het veranderende markt- en milieubewustzijn, heeft Gunvor de twee crude units van de raffinaderij gesloten en zijn de activiteiten nu gericht op de ontzwaveling van producten met een hoog zwavelgehalte en de productie van benzine.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.