ExxonMobil – al bijna 130 jaar in Rotterdam

ExxonMobil is sinds 1891 aanwezig in Rotterdam. We verwerken olie voor talloze producten die dagelijks gebruikt worden. Om wat voorbeelden te noemen: luiers, sportschoenen, oplaadkabels, make-up, isolatiemateriaal en ook medische gebruiksartikelen; tijdens de huidige COVID-crisis maken we grondstoffen voor beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, desinfecterende handgel en vinyl handschoenen voor de zorg en de schoonmaakbranche.

Ook produceren we brandstoffen – diesel voor auto’s en vrachtwagens, kerosine voor vliegtuigen – en smeermiddelen voor onder andere windmolens, (elektrische) auto’s of voor grote industriële machines. Mocht je het nog niet weten: ExxonMobil levert zowel de Mobil smeerolie als de Esso brandstof voor het Formule 1 team van Max Verstappen!

De producten maken we in onze raffinaderij, smeeroliefabriek en vier petrochemische fabrieken in de Botlek en Europoort. Er werken op een normale dag ongeveer 1600 eigen mensen en daarnaast vele aannemers en dienstverleners. Hierbij is de veiligheid van zowel de mensen als de installaties van het grootste belang. Om een indicatie te geven: we werken momenteel meer dan 6 jaar zonder dat iemand een verwonding heeft opgelopen waardoor hij of zij de dag erna niet aan het werk kon. Dit is gelijk aan zo’n 18 miljoen werkuren. Anders gezegd: er zijn zo’n 550.000 voetbalwedstrijden gespeeld zonder dat iemand door een blessure de volgende wedstrijd heeft moeten missen. Nieuwe technologie en inzichten houden onze installaties bij de tijd. Onze fabrieken worden regelmatig gerenoveerd en behoren tot de efficiëntste in hun soort.

Bezoek website

Activiteit op Digital Port Day

 
Zijn algen de brandstof van de toekomst? ExxonMobil doet hier al jaren onderzoek naar.
 
Bij ExxonMobil werken ze aan verschillende technologieen waaronder een nieuwe manier om CO2 af te vangen bij gascentrales.
 
ExxonMobil | 1 miljard investering in een nieuwe fabriek: met teamwork, talent en nieuwe procestechnologie energie-efficienter schonere producten produceren – dat is een indrukwekkende stap vooruit.
 
In de raffinaderij van ExxonMobil wordt op grote schaal hoogwaardige basisolie geproduceerd.
 
ExxonMobil en Rotterdam delen een geschiedenis van meer dan 125 jaar. Met de stad, haar inwoners, bedrijven en organisaties hebben we ondertussen heel wat opgebouwd.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.