Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. (EECV)

Actief op

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
Bekijk programma

Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. (EECV) bestaat sinds 1967 en is eigendom van de Duitse staalindustriebedrijven thyssenkrupp Steel AG en Hüttenwerke Krupp Mannesmann Gmbh. Op de terminal van 100 hectare wordt jaarlijks zo’n 24 miljoen ton ijzererts en kolen op- en overgeslagen en daarna per binnenvaartschip en per trein vervoert naar Duisburg, waar deze grondstoffen de hoogovens in gaan voor de productie van hoogwaardig staal.

De grondstoffen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en worden in diep stekende zeeschepen tot 365 DWT aangevoerd. Met kadekranen lossen ze de grondstoffen uit de zeeschepen en worden ze op kilometers transportband vervoert naar de opslag. Op vraag van het moederbedrijf slaan ze de bulkgoederen vervolgens over naar de binnenkade of per trein bij het treinlaadstation. Bij de binnenkade worden duwbakken door zeer geavanceerde machines beladen en neemt het zusterbedrijf van EECV, Thyssenkrupp Veerhaven, het over. Zij vervoeren de grondstoffen per duwbakken naar Duisburg.

Bij Thyssenkrupp Steel in Duisburg wordt gebouwd aan de eerste hoogoven die staal kan produceren met behulp van waterstof in plaats van kolen. De transformatie naar productie van groen staal is hiermee ingezet en EECV speelt hierin een belangrijke rol voor de toekomst.

Bezoek website

Bijzonderheden

Wil je meer weten over EECV? Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op onze Linkedin pagina of op onze website.

Wil je weten wat werken bij EECV inhoudt? Onze enthousiaste collega’s vertellen het graag! Bekijk hier de video.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.