Dutch Drone Delta

Dutch Drone Delta is een coalitie van Nederlandse partijen, die kennis en kunde bundelen om dronetoepassingen voor grootschalig vervoer en transport (Urban Air Mobility, UAM) in Nederland te realiseren.

Het consortium is vanaf januari 2020 aan de slag met de essentiƫle vereisten voor een succesvolle toepassing van drones en Urban Air Mobility in onze samenleving, waaronder maatschappelijke acceptatie en een veilige samenwerking met de andere gebruikers van het luchtruim. Door het inzetten van drones voor medische transporten, beveiliging, inspecties van onze infrastructuur en het vervoer van vracht en personen door de lucht, zullen drones van meerwaarde zijn voor de maatschappij.

Partners zijn KLM, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Royal Schiphol Group, Port of Rotterdam, KPN, a.s.r. schadeverzekeringen, Antea Group, Space53, Koninklijke NLR. Er wordt nauw samengewerkt met het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en Rijkswaterstaat.

Bezoek website

Activiteit op Digital Port Day

 
Video van de eerste drone-pakketlevering op een schip in de Rotterdamse haven.
 
Drones hebben de potentie om files te verminderen, om havens automatisch te inspecteren en te beveiligen en medicijnen altijd op het juiste tijdstip af te leveren. Een introductievideo van Dutch Drone Delta.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.