De Douane is een Nederlandse overheidsdienst die belast is met het toezicht op invoer, uitvoer en doorvoer van goederen in Nederland. Het gaat dan onder meer de inning van douanerechten en het aan de grens tegenhouden van verboden goederen.

De bevoegdheden van de douane worden ontleend aan de Algemene Douanewet, Douane- en Accijnswet BES en aan de status van douanemedewerkers als buitengewoon opsporingsambtenaar.

Het werk van de Douane in de Rotterdamse haven staat regelmatig in de belangstelling. Om dit werk goed te doen, blijft de Douane zich ontwikkelen, risicogericht met hulp van technologie. De Douane houdt toezicht op verschillende manieren: door aangiftes te behandelen, digitale en fysieke controle op (administraties van) bedrijven en fysiek toezicht.

Bezoek website

Andere activiteiten

 
Bekijk deze unieke 360graden video van de containerscan. Deze film is genomineerd bij het ICAN/HANNA International Filmfestival 2021 in Harrisburg, Pennsylvania voor beste VR.
Sinds april jl. hebben de medewerkers van de Douane een nieuw uniform. Check hier de foto's van de collega's in actie in de haven.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.