Dordtse Reddingsbrigade

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Al bijna 100 jaar zetten de vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade zich in om verdrinking te voorkomen.

De Dordtse Reddingsbrigade(DRB) helpt en redt op het water. Is inzetbaar voor noodsituaties met de Nationale Reddingsvloot (NRV) van Reddingsbrigade Nederland.

De Dordtse Reddingsbrigade werkt al jarenlang samen met de Wereldhavendagen en verzorgt de beveiliging op het water en de EHBO op de wal. Alle leden zijn vrijwilligers die in hun vrije tijd zich inzetten voor de beveiliging van evenementen in, op of aan het water.

Naast de preventie inzet voor de veiligheid op en rond het water worden er tijdens de Wereldhavendagen drie keer een calamiteitendemonstratie gegeven onder andere in samenwerking met het Havenbedrijf, HEBO en KNRM

De haven van Rotterdam is bekend terrein voor de Dordtse Reddingsbrigade, menig Rotterdammer kent de DRB niet alleen van de Wereldhavendagen, maar komt ons jaarlijks ook tegen bij de Intocht van Sinterklaas, De Swim for Daniel, de Waterstewards of Het Nationaal Vuurwerk op 31 december.

Ook buiten Rotterdam is de Dordtse Reddingsbrigade actief, andere grote evenementen waar de Dordtse Reddingbrigade bij was waren de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen en Dordt in Stoom, het grootste stoom evenement van Europa.

De Dordtse Reddingbrigade maakt deel uit van de Nationale Reddingvloot (NRV) en is in die rol onder andere in gezet bij de grote overstromingen in 2021 in Limburg.

De DRB maakt voor haar werkzaamheden op het water gebruik van diverse type reddingsboten afhankelijk van waar onze redders worden ingezet. Naast contributie van de leden drijft de reddingsbrigade geheel op giften en donaties. Help jij mee om verdrinking te voorkomen?

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.