DFDS Seaways BV

De terminal, sinds 2006 gevestigd aan de Vulcaanweg in Vlaardingen, is voorzien van drie aanlegplaatsen voor schepen en heeft een strategische ligging nabij belangrijke uitvalswegen. De terminal is 22.9 hectare groot. Momenteel wordt de terminal uitgebreid. Zodra de uitbreidingswerkzaamheden zijn afgerond, zijn er 1550 trailerparkeerplaatsen.

De terminal is gespecialiseerd in de behandeling van multi gedisciplineerde RoRo cargo: trailers, self-drivers, trucks en zwaar transport. Daarnaast biedt de terminal op kleine schaal overslag aan voor zowel staal- als houtproducten. Uniek is de Technische Dienst (TSW) die op de terminal aanwezig is – de ideale plek voor onderhoud zoals bijvoorbeeld trailerreparaties, APK-keuringen en een wasstraat voor trailers.

Vanuit de terminal in Vlaardingen opereert DFDS met vijf RoRo schepen op twee routes vanuit de terminal in Rotterdam. In totaal zijn er wekelijks 22 afvaarten met bestemming Immingham en Felixstowe (UK).

DFDS Seaways B.V. is onderdeel van het Deense DFDS A/S. Dit bedrijf verzorgt scheepvaart en logistiek transport in Europa met een jaarlijkse omzet van EUR 1,8 miljard. DFDS biedt scheepvaart, terminal services, transport en logistieke oplossingen aan meer dan 8.000 vrachtklanten. Daarnaast biedt DFDS A/S passagiersdiensten aan op 9 routes. Het bedrijf is opgericht in 1866 en heeft meer dan 8.200 medewerkers verspreid over 21 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ OMX Copenhagen.

Foto; © @topviewLuchtfotografie
Bezoek website

Andere activiteiten

Bekijk hier foto's met een topview over de locatie waar de terminal van DFDS is gevestigd.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.