DFDS Seaways B.V.

De terminal, sinds 2006 gevestigd aan de Vulcaanweg in Vlaardingen, is voorzien van drie aanlegplaatsen voor schepen en heeft een strategische ligging nabij belangrijke uitvalswegen. In 2022 zijn de uitbreidingswerkzaamheden, inclusief een nieuwe poort, afgerond. Hierdoor is het terrein 22.9 hectare groot en zijn er in totaal 1550 trailerparkeerplaatsen.

De terminal is gespecialiseerd in de behandeling van multi gedisciplineerde RoRo cargo: trailers, self-drivers, trucks en zwaar transport. Daarnaast biedt de terminal op kleine schaal overslag aan voor zowel staal- als houtproducten. Uniek is de Technische Dienst (TSW) die op de terminal aanwezig is – de ideale plek voor onderhoud zoals bijvoorbeeld trailerreparaties, APK-keuringen en een wasstraat voor trailers.

Vanuit de terminal in Vlaardingen opereert DFDS met vijf RoRo schepen op twee routes vanuit de terminal in Rotterdam. In totaal zijn er wekelijks 22 afvaarten met bestemming Immingham en Felixstowe (UK).

DFDS A/S
DFDS Seaways B.V. is onderdeel van het Deense DFDS A/S. Dit bedrijf verzorgt scheepvaart en logistiek transport in Europa met een jaarlijkse omzet van EUR 1,8 miljard. DFDS biedt scheepvaart, terminal services, transport en logistieke oplossingen aan meer dan 8.000 vrachtklanten. Daarnaast biedt DFDS A/S passagiersdiensten aan op 9 routes, vrachtdiensten op 17 routes en zijn er meer dan 60 logistieke locaties. Het bedrijf is opgericht in 1866 en heeft meer dan 8.800 medewerkers verspreid over 22 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ OMX Copenhagen.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.