DEME Infra NL

Actief op

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

DEME Infra NL (voorheen DIMCO),  gevestigd in de zeehaven van Dordrecht, is onderdeel van het Belgisch DEME. DEME is een wereldleider op het zeer gespecialiseerde gebied van baggeren, oplossingen voor de offshore-energiemarkt (voornamelijk windmolenparken op zee), infra- en maritieme projecten en ecologische werken.

Met meer dan 140 jaar ervaring en 5.600 hoogopgeleide professionals brengt DEME op maat gemaakte oplossingen, innovatie en nieuwe technologieën voor de projecten van onze klanten, waarbij deze veilig, efficiënt en kosteneffectief worden uitgevoerd.

DEME Infra bouwt, als integrale partner mee aan de nieuwe Blankenburgverbinding. De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen (noordoever) en de A15 bij Rozenburg (zuidoever) met elkaar middels een nieuwe snelweg, de A24.

De Blankenburgverbinding wordt ingepast in de omgeving en voorzien van een landtunnel op de noordoever en een tunnel onder het Scheur, de Maasdeltatunnel. De Maasdeltatunnel verbindt de noord- en zuidoever van het Scheur/de Nieuwe Waterweg met elkaar. De tunnel, een zgn. afgezonken tunnel, is 945 meter lang en bestaat uit twee tunnelbuizen. In elke tunnelbuis liggen straks drie rijstroken. De realisatie van deze tunnel is een waar huzarenstukje. Voor meer informatie over het project en het informatiecentrum, klik  hier.  De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld.

Ook realiseert DEME Infra momenteel, ook als integrale partner, de Nieuwe Zeesluis (de grootste zeesluis in de wereld) in Terneuzen en de Rijnlandroute (verbinding tussen de A4 en A44 met een boortunnel van 2,3 km) nabij Leiden. Verder is DEME Infra ook actief voor Havenbedrijf Rotterdam met de bouw van een nieuw zeesteiger in de Botlek en de realisatie van de inrichting van de Maashaven.

Allemaal projecten die de veelzijdigheid van DEME Infra aangeven.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.