DCMR Milieudienst Rijnmond

Actief op

Combined Shape
vr. 2, za. 3 & zo. 4 Sept
Bekijk programma

Wij zijn de gezamenlijke omgevingsdienst van de provincie Zuid-Holland en vijftien gemeenten in de regio Rijnmond. Met ruim 600 medewerkers zetten we ons in voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving voor de 1,2 miljoen inwoners van de Rijnmondregio.

We stellen milieuregels op voor bedrijven en controleren op de naleving hiervan en van andere wet- en regelgeving. Dit doen we met speciale aandacht bij de meest risicovolle bedrijven, zoals raffinaderijen, chemiebedrijven en bedrijven die gevaarlijke stoffen opslaan. Veel van die bedrijven vind je in de Rotterdamse haven. Voor die bedrijven gelden extra strenge regels.

DCMR adviseert overheden over ruimtelijke plannen om te zorgen dat onze leefomgeving ook in de toekomst in orde blijft. Ook adviseren we op thema’s als bodembescherming, beperken van geluidhinder, luchtkwaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn we betrokken bij maatschappelijke opgaven als de circulaire economie en de energietransitie.

Ervaar jij overlast door bedrijven? Je kan onze meldkamer bellen of een melding doen via onze website. Wil je meer weten over ons werk aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving? Kijk dan onze film.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.