Bureau Voorlichting Binnenvaart

Actief op

Combined Shape
vr. 2, za. 3 & zo. 4 Sept
Bekijk programma

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) is het promotiebureau vóór en namens de binnenvaart. Samen met het EICB en BTB werken wij aan een beter imago van de binnenvaart.

Daarnaast informeren wij over de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en digitalisering én de vele voordelen die vervoer over water biedt. Met meer vervoer over water als uiteindelijk doel.

Naast politici, verladers en media richten we ons ook op jongeren om hen te informeren hoe leuk een beroep in de binnenvaart is en welke opleidingen en papieren daarvoor nodig zijn. Voor jongeren geeft het BVB soms voorlichting op scholen, maar het is ook mogelijk om zelf voor de klas te staan en te vertellen over de binnenvaart. Wij hebben promotiemateriaal dat gebruikt kan worden voor spreekbeurten. Dit kun je aanvragen via: https://www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/spreekbeurt/

Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB)
Het EICB zet zich in voor een schonere binnenvaart. Om de binnenvaart groener te maken, kan gebruik worden gemaakt van onder andere innovatietechnieken, alternatieve en vernieuwende brandstoffen of een slimme combinatie hiervan. Het EICB helpt de binnenvaart bij innovatieprojecten en geeft informatie over ontwikkelingen op dit gebied.

Bureau Telematica Binnenvaart (BTB)
Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) is het onafhankelijke kennis-en ontwikkelcentrum op het gebied van ICT rondom binnenvaart, vaarwegen en logistiek. Daarbij gaat het naast ICT ook over telematica, automatisering, mobiele communicatie en datagebruik.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.