Actief op

Combined Shape
Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

BRUTUS ontwaakt in havengebied Rotterdam
Op 11 maart 2022 opende BRUTUS haar deuren, een nieuwe Rotterdamse kunstinstelling of beter gezegd een artist-driven playground; de plek waar makers carte blanche krijgen om te experimenteren.

Brutus is opgericht naast AVL Mundo; de stichting die zich al sinds 2006 bezighoudt met het mogelijk maken van (on)mogelijke en (on)gewilde kunstprojecten. AVL Mundo zal zich zelfstandig en onafhankelijk blijven richten op het tonen van hedendaagse, uitdagende kunst en stichting Brutus ondersteunen. Daarnaast blijft AVL Mundo het werk van Atelier Van Lieshout in stand houden en ontsluiten op verschillende plekken in de gebouwen op de Keileweg en in de beeldentuin.

Met het doorlopende programma is het doel om met BRUTUS door te groeien tot de nieuwe cultuurmagneet van Rotterdam. Dé plek waar kunst is te zien die confronteert, ontwricht en prikkelt. Iedereen is een insider, dat is de visie van BRUTUS. Werk van grote namen uit de internationale kunstwereld worden afgewisseld met nog te ontdekken talent en alle kunstdisciplines komen voorbij: van sculptuur tot performance, van tekening tot video. De activiteiten van BRUTUS vinden plaats in en om de panden van AVL Mundo.
Je vindt BRUTUS aan de Keileweg 10 t/m 18 in de setting van het opkomend creatieve havengebied (MH4). Het is een locatie van formaat met in totaal 6000m2. Het voormalig havencomplex herbergt naast de verschillende grote en kleine industriële tentoonstellingsruimtes ook de werkplaats van Atelier van Lieshout en een (gratis toegankelijke) BRUTUS beeldentuin.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.