APM Terminals Maasvlakte II

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

APM Terminals Maasvlakte II – de meest moderne en veiligste containerterminal van Europa

APM Terminals Maasvlakte II is gevestigd op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam en is sinds 2015 operationeel. De terminal heeft een jaarlijkse capaciteit van 2,7 miljoen TEU. Aan de diepzeekade kunnen de grootste schepen ter wereld worden behandeld door de tien diepzeekranen (SQC’s). Deze diepzeekade kranen worden bestuurd vanuit een op afstand gelegen control room door Remote Control Operators. Vanuit de control room wordt ook ander equipment gemonitord, zoals de geautomatiseerde stackkranen en de automatische voertuigen. Door de verregaande automatisering is APM Terminals Maasvlakte II de meest technologische geavanceerde en veiligste containerterminal van Europa.

Verder beschikt de terminal over een geïntegreerde binnenvaart kade en de rail terminal heeft een directe verbinding met de Betuweroute. Dit zorgt voor een vlotte aan- en afvoer van containers van en naar het achterland.

APM Terminals Maasvlakte II is een CO₂ emissie vrije terminal. De gebouwen en terreinen zijn energie zuinig, milieu vriendelijk en duurzaam, net als het overgrote gedeelte van het equipment. Zo rijden de automatische voertuigen op elektriciteit in plaats van op diesel en regenereren de diepzeekranen energie, waardoor ze weer minder verbruiken. Op deze manier draagt APM Terminals Maasvlakte II bij aan een duurzame toekomst.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.