APM Terminals Maasvlakte II

APM Terminals Maasvlakte II is in 2015 geopend en blijft de werelds meest geavanceerde volledig geautomatiseerde terminal. Het is uitgerust om de grootste containerschepen tot ver in de toekomst te behandelen.

In 2019, verhoogde de toevoeging van twee Super Quay-kranen en voortdurende efficiëntieverbeteringen de volumecapaciteit met meer dan 20%. Het gebruik van groene energie en volledig geëlektrificeerde apparatuur maakte het ‘s werelds eerste nulemissieterminal voor CO2-, NOx- en deeltjesemissies. Met volledig omheinde geautomatiseerde gebieden, die mensen en machines scheiden, is het ook een van de veiligste.

Automatisering

Ongeveer 80% van de kraanbewegingen is geautomatiseerd, terwijl de resterende handmatige bewerkingen op afstand worden uitgevoerd. Dubbele heftechnologie zorgt voor meer stabiliteit, zodat ook onder zware weersomstandigheden kan worden gewerkt. Elke kraan is uitgerust met dubbele spreiders, waardoor twee 40-voet containers achter elkaar kunnen worden gelost en geladen.

AGV-containers (Battery Powered Automated Guided Vehicles) vervoeren containers gedurende maximaal acht uur met één lading voordat ze automatisch terugkeren naar een laadstation. Naast nulemissies produceert de elektrische aandrijving ook minimale geluidsoverlast.

Bezoek website

Activiteit op Digital Port Day

 
Amy & Djimmy laten je APM Terminals Maasvlakte 2 zien.
 
'Hart in de haven' is een podcast die je meeneemt naar plaatsen in de haven waar het hart klopt, maar waar je niet zo snel komt. In deze eerste aflevering nemen ze je mee naar de hypermoderne terminal van APM Terminals Maasvlakte 2.
 
The Terminal Evolution | Kijk hier de video van de terminal van APM Terminals Maasvlakte 2.
 
Its all about remote operations | Zie hier de eerste op afstandbediende STS-kranen zonder bestuurderscabine in bedrijf op de containerterminal APM Terminals Maasvlakte 2.
Een prachtige fotocollage van 10 jaar APM Terminals Maasvlakte II | 2010 tot en met 2020
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.