Actief op

Combined Shape
Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Bekijk programma

De Alphecca is in 1913 als stoomsleepboot gebouwd op een Groningse werf en heeft tot 1959 onder stoom gevaren. In 1959 is ze gemoderniseerd; de stoominstallatie werd vervangen door een flinke dieselmotor. Daarmee voer ze tot het eind van de vorige eeuw, voornamelijk rond Hamburg en op de Oostzee.

Bijna 20 jaar geleden is dit stoere werkschip van de sloop gered en ondergebracht in de Stichting tot behoud van de motorsleepboot Alphecca. Het doel is om deze zeldzame vertegenwoordiger van bijna een volle eeuw zeesleep-historie te behouden voor de toekomst. Niet als originele stoomboot maar in de vorm waarin ze in 1959 werd “gemoderniseerd” tot motorsleepboot.

Bezoek onze website voor een uitgebreider beeld van het schip en haar historie. Ook kunt u via de website zien hoe u verder kunt kennis maken met de Alphecca. Door haar te bezoeken op haar vaste ligplaats, bij evenementen als de Wereld Havendagen, of door haar te huren voor speciale gelegenheden.

Als u meevaart tijdens de Wereldhavendagen kunt u niet alleen kennis maken met het schip en haar historie maar zeker ook met haar bemanning. Die bestaat voor een groot gedeelte uit vrijwilligers die een opleiding tot maritiem officier volgen aan het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College.

Bezoek website
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.