Allseas’ Catchy 2

Actief op

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Bekijk programma

Allseas, een toonaangevende aannemer in de offshore-energiemarkt, heeft een innovatief afval-opvangsysteem ontwikkeld. Het verzamelt plastic en ander afval uit de Nieuwe Maas voordat het naar de Noordzee stroomt en daar schade aanricht aan het milieu, het mariene leven en uiteindelijk onze gezondheid. Het systeem werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week en verzamelt zowel drijvend afval als afval onder water. Catchy 2  werkt volledig op getij en stroming en kan door het robuuste ontwerp tegen barre weersomstandigheden.

Wij werken elke dag op zee en willen een bijdrage leveren aan het tegengaan van vervuiling. Daarom ontwikkelen wij systemen die ervoor zorgen dat zwerfafval in rivieren wordt opgevangen voordat het in zee terechtkomt. Met Catchy 2  op deze zichtbare plek in Rotterdam vergroten we het bewustzijn dat we het tegengaan van plasticvervuiling in onze rivieren en oceanen met zijn allen moeten doen.

Het systeem bestaat uit drie delen: twee drijfarmen, een opvangkooi en een drijvend frame. De drijfarmen leiden zowel drijvend afval als afval onder water naar de opvangkooi. De opvangkooi wordt op zijn plaats gehouden door het drijvend frame. Door de terugslagdeuren kan opgevangen afval niet uit de kooi weer terug de rivier in drijven. Catchy 2  vangt afval op tijdens zowel eb als vloed en in verschillende stromingsrichtingen. Het systeem is vervaardigd uit duurzame en gerecyclede materialen. De opvangkooi wordt regelmatig geleegd. Het opvangen plastic wordt gebruikt voor het vervaardigen van betonblokken voor kadebescherming.

Inspanningen om onze rivieren en oceanen schoon te maken hebben de meeste kans van slagen als er samengewerkt wordt. De ontwikkeling en inzet van Catchy 2  heeft financiering ontvangen van het EU LIFE programma onder overeenkomst LIFE17 ENV/NL/000339 en is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Rotterdam en bijdragen van een groep gewaardeerde partners.

Bezoek website

Bijzonderheden

 

 

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.