Allseas – Catchy 2

Actief op

Combined Shape
vr. 2, za. 3 & zo. 4 Sept
Bekijk programma

Catchy 2: Innovatief opvangsysteem voor zwerfafval in de Nieuwe Maas

Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem. Jaarlijks komen er miljoenen tonnen plastic afval in de oceanen terecht. Het meeste afval in de oceanen komt van land en wordt naar zee afgevoerd door rivieren die stroomafwaarts steeds meer afval meenemen. Eenmaal op zee wordt plastic in kleine deeltjes afgebroken en vormt daarmee een bedreiging voor het zeeleven en uiteindelijk de menselijke gezondheid.

Offshore aannemer Allseas heeft een innovatief opvangsysteem ontwikkeld dat zwerfafval uit de Nieuwe Maas opvangt voordat het naar de Noordzee stroomt. Het systeem, Catchy 2, is geïnstalleerd onder de Erasmusbrug in Rotterdam en op donderdag 19 mei 2022 officieel in gebruik genomen.

Het nieuwste afvalinzamelingssysteem verzamelt plastic en ander afval uit de Nieuwe Maas voordat het naar de Noordzee stroomt en daar schade aanricht aan het milieu, het mariene leven en uiteindelijk onze gezondheid. Het systeem werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week en verzamelt zowel drijvend afval als afval onder water. Catchy 2 werkt volledig op getij en stroming en kan door het robuuste ontwerp tegen barre weersomstandigheden.

Allseas zet zich in tegen vervuiling
Allseas is een toonaangevende aannemer in de offshore energiemarkt. Wij werken elke dag op zee en willen een bijdrage leveren aan het tegengaan van vervuiling. Daarom ontwikkelen wij systemen die ervoor zorgen dat zwerfafval in rivieren wordt opgevangen voordat het in zee terechtkomt. Met Catchy 2 op deze zichtbare plek in Rotterdam vergroten we het bewustzijn dat we het tegengaan van plasticvervuiling in onze rivieren en oceanen met zijn allen moeten doen. Eerdere afvalinzamelingssystemen van Allseas liggen in de haven van Antwerpen (Patje Plastic) en in de Vijfsluizerhaven in Schiedam (Catchy).  

 

Bezoek website

Bijzonderheden

 

 

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.