Carrière-evenement MATCH tijdens jongerendag van de Wereldhavendagen 2019

Vrijdag 6 september 2019 is de eerste dag van de Wereldhavendagen en deze staat traditioneel in het teken van jongeren, carrière en instroom. Voor het eerst vindt dit jaar een groot deel van de activiteiten op die dag gecentraliseerd plaats, in de vorm van MATCH. Bij dit nieuwe carrière-evenement in LantarenVenster kunnen mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals de mogelijkheden van een carrière in de haven ontdekken.

MATCH vindt plaats in LantarenVenster op de Wilhelminapier en start op vrijdag 6 september direct na de centrale opening van de Wereldhavendagen om 10:00 uur. Het carrière-evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Randstad Uitzendbureau en Rabobank Rotterdam, die ook beide een workshop verzorgen.

Programma
In de centrale foyer van LantarenVenster vindt een arbeidsmarkt plaats, waar mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals zich bij zo’n 25 bedrijven kunnen laten voorlichten over carrièremogelijkheden in de haven.

Ook staan er diverse kennissessies en seminars op het programma, die plaatsvinden in de zalen van LantarenVenster. Onder andere Applus+ RTD, DACHSER, Gemeente Rotterdam, de Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land, Neste Netherlands B.V., Sif Netherlands B.V. en Van Oord buigen zich met de bezoekers over diverse vraagstukken uit de haven.
Ook kunnen bezoekers terecht bij Heroes of Innovation – Douane editie, een moderne talkshow gecombineerd met een collegetour. Host Léon Kranenburg zal op geheel eigen wijze samen met het publiek de Douane het hemd van het lijf vragen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door RDM Centre of Expertise van de Hogeschool Rotterdam.

MariTeam
Het thema van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle bedrijven en mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven. Geheel in dit thema biedt Match de deelnemende bedrijven, organisaties en opleidingen de kans om jongeren enthousiast te maken om ook onderdeel te worden van de hechte teams in de haven.

“Er zijn elke dag zo’n 180.000 teamspelers aan het werk in de Rotterdamse haven”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen. “Door de constante groei van de bedrijvigheid en aanleg van Maasvlakte 2 is er altijd vraag naar nieuwe mensen. We verwachten dat er tot 2030 ruim tienduizend nieuwe banen bijkomen. Op Match kunnen studenten en young professionals kennismaken met de bedrijven en de kansen die de haven te bieden heeft.”

De banenmarkt in de foyer van LantarenVenster is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het programma in de zalen is de capaciteit beperkt en is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden. Kijk voor het gehele programma en inschrijvingen op www.wereldhavendagen.nl/match.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.