Meest gestelde vragen

Algemeen
Gaat het publieksevenement Wereldhavendagen dit jaar door in verband met Covid-19?

Nee, het fysieke publieksevenement gaat helaas niet door. In verband met het coronavirus gelden er diverse beperkingen, waaronder een verbod op grote evenementen.

Maar….
Wij gaan ook dit jaar de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje zetten! Samen met onze sponsors, partners en deelnemers uit de haven en de stad zetten we de Rotterdamse haven in het eerste weekend van september volop in de spotlights!
In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020’ een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor jongeren en een foto-expositie in de stad. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe.

Waarom gaat de Wereldhavendagen niet door?

In verband met het coronavirus gelden er diverse beperkingen, waaronder een verbod op grote evenementen.

Waarom gaat de Wereldhavendagen niet door in een kleinere vorm?

Met inachtneming van de beperkingen die momenteel gelden, is het niet realistisch dat we de Wereldhavendagen kunnen laten plaatsvinden op de manier die onze deelnemers en bezoekers van ons mogen verwachten.

Kiest de Wereldhavendagen (net als sommige evenementen) voor een alternatieve benadering?

De Wereldhavendagen is bedoeld om de Rotterdamse haven in het zonnetje te zetten.

In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020’ op 4 & 5 september een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor jongeren en een foto-expositie in de stad. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe.

Wat gaat het publiek daar van zien?

Er zijn in september geen fysieke activiteiten in de stad of op de kades. Er is dus ook geen avondshow met vuurwerk in de stad!

Wel is er van 1 tot en met 11 september aan de buitengevel van het Maritiem Museum IN BEELD. Een foto-expositie met de mooie beelden van 42 edities Wereldhavendagen. Daarnaast is het op 5 september Digital Port Day! We brengen daarmee op die dag de haven bij het publiek thuis. De Rotterdamse haven wordt volop in het zonnetje gezet. Via de website en social media kanalen van de Wereldhavendagen en bij diverse mediapartners krijg je middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Wereldhavendagen?

Wil jij als eerste updates ontvangen van de Wereldhavendagen? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter en schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan op de homepage) en houd de website in de gaten.

Kan ik dit jaar naar het vuurwerk kijken in de stad?

Dat is dit jaar helaas niet mogelijk! Wel kun je via de website om 17.45 meegenieten van de avondshow van een voorgaande editie.

Kan ik de Wereldhavendagen dit jaar in de stad bezoeken?

Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door. Wel organiseren wij dit jaar Digital Port Day op 5 september. Dit is een online programmering via onze website.

Digital Port Day
Waar kan ik Digital Port Day beleven?

Dat kan via de homepage van de Wereldhavendagen.

Wanneer is Digital Port Day?

Digital Port Day is op 5 september.

Hoe laat begint Digital Port Day?

Digital Port Day start om 10.00 uur met een openingsvideo.

Wat kan ik doen tijdens Digital Port Day?

Tijdens Digital Port Day kun je via de website allerlei video’s, foto’s en vlogs bekijken. Ook zijn er podcasts, interessante interviews en een aantal livestreams. Onder andere van de Kustwacht maar ook van onze eigen radiostudio waar tussen 10.00 en 18.00 uur live radio wordt gemaakt. Je kunt de radiostudio zien waar interviews plaatsvinden, maar ook waar live optredens zijn van bandjes. En ook zijn er reportages te zien die vooraf gemaakt zijn bij bedrijven in de haven. Kortom veel verschillenden onderdelen waarmee we de Rotterdamse haven in het zonnetje zetten.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.