Meest gestelde vragen

ALGEMEEN
Wanneer vindt de Wereldhavendagen plaats? 

De Wereldhavendagen vindt plaats op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2022.  

Wanneer is het evenemententerrein geopend? 

Op vrijdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur. 
Op zaterdag van 10.00 – 18:00 uur en 20:30 – 23:00 uur. Op zaterdagavond verzorgt de Wereldhavendagen een spetterende show op de Maas met aansluitend vuurwerk. 

Wanneer is het programma voor de Wereldhavendagen 2022 bekend? 

Het eerste deel van het programma van de Wereldhavendagen 2018 staat vanaf 1 juli op de website. Houd de website en onze social media kanalen regelmatig in de gaten, want er volgen hierna nog een aantal updates. De (online) kaartverkoop voor de excursies start op maandag 15 augustus om 12:00 uur. 

Wat is de minimumleeftijd van om het evenement te bezoeken? 

Er is geen minimumleeftijd om het evenement te bezoeken. Let wel op dat er wel op sommige excursies een minimumleeftijd geldt.

Wat zijn de huisregels voor bezoek aan de Wereldhavendagen?

Deze huisregels zijn van toepassing op het evenement de Wereldhavendagen in Rotterdam. Bij het betreden van één van de locaties tijdens De Wereldhavendagen ga je akkoord met de volgende voorwaarden.

Houdt de Wereldhavendagen rekening met COVID?

In principe gaat de Wereldhavendagen in 2022 door op volle sterkte. Wel hebben we alternatieve scenario’s achter de hand, waarbij we de mogelijkheid openhouden om indien nodig het evenement of bepaalde onderdelen af te schalen, of bijvoorbeeld weer met tijdsloten te werken, enzovoort.

Wat als er een opleving van het virus en/of aangescherpte maatregelen komen?

Dan volgen we steeds de regels en richtlijnen van het RIVM en het kabinet die van toepassing zijn voor grote publieksevenementen.

Excursies en ticketverkoop
Wanneer start de kaartverkoop voor excursies?

De kaartverkoop staart op maandag 15 augustus om 12:00 uur. 

Waar kan ik excursietickets kopen?

Je kunt voor al onze excursies via onze website tickets kopen. Je betaalt veilig via internetbankieren of met je creditcard Kaarten zijn vanaf 2022 alleen online te koop. Tijdens het evenement zijn er geen kassapunten meer aanwezig. Je kunt online betalen met Ideal, VISA of Mastercard.  

Hoe kan ik de tickets afrekenen?

Na het verzamelen van de gewenste excursies, kan je je winkelmandje afrekenen. Dit doe je met behulp van een account van Stager. Voor meer informatie verwijzen we je naar: Stager
Heb je al eerder een account aangemaakt, dan kan je inloggen met het e-mailadres en wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten, klik dan op de knop wachtwoord vergeten.

Kan ik telefonisch tickets voor excursies kopen?

Het is niet mogelijk om kaarten telefonisch of per email te reserveren. Kaarten zijn tot de start van een excursie online te bestellen, indien de beschikbaarheid dit toelaat.  

Wat is een e-ticket en hoe werkt het?

Wij werken met e-tickets, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan bij de kassa. Na je aankoop kan je meteen de e-ticket(s) downloaden.  

Dit e-ticket is je toegang tot de excursie. Zorg dat je de e-ticket kan tonen op de vertreklocatie. Je kan de e-ticket op je telefoon tonen of uitprinten. Voor aanvang van de excursie wordt de barcode van het e-ticket gescand. De unieke barcode kan in alle gevallen maar één keer gebruikt worden. Dupliceren van e-tickets is daarom zinloos. Let erop dat de barcode scanbaar blijft: pas op met vouwen, vuil en vocht.  

De e-mail die ter bevestiging van je aankoop naar je verzonden is, is geen e-ticket. Een print van alleen deze bevestiging is geen toegangsbewijs tot de excursie.  

E-ticket kwijt?

Ga naar https://stager.co/nl/tickets-kwijt/ en download je nieuwe tickets. 

Nemen jullie tickets retour?

Wij nemen helaas geen tickets retour.

Ik heb geen email ontvangen na het afronden van mijn bestelling, wat nu?

Controleer de spam-filter in het geval je geen bevestiging van de aankoop in je inbox ontvangen hebt. Soms komen de e-mails met de tickets hier terecht. Heb je het juiste email adres opgegeven, controleer dan of je daadwerkelijk de bestelling afgerond hebt, door de afschrijvingen van je bank te controleren. Kijk ook op https://wereldhavendagen.stager.nl/web/users/tickets of je bestelling daar klaar staat. Heb je wel betaald, maar niets ontvangen? Neem dan contact op met [email protected].  

Ik heb geen printer. Wat nu?

De tickets kunnen gewoon vanaf een telefoon worden gescand. Printen is dus niet nodig.  Kan ik op het evenemententerrein nog tickets kopen?  Dit jaar zijn er geen kassa’s op het terrein aanwezig. Alle tickets dienen online aangeschaft te worden. 

Waar vind ik de prijzen voor de excursies?

De prijzen staan bij iedere excursie vermeld. De excursies kun je allemaal online vinden.  

Zijn er extra kosten verbonden aan het online kopen van excursiekaarten?

Ja, wij berekenen een online service fee van €0,95 per ticket. 

Waar te kijken wanneer ik met een grote groep de Wereldhavendagen wil bezoeken?

De Wereldhavendagen bezoeken met een grote groep is zeker mogelijk. Groepsboekingen kunnen gemaakt worden vanaf 7 personen. Stuur hiervoor een e-mail aan [email protected] 

Tot wanneer kan ik online kaarten voor een excursie kopen?

Online kun je tot aanvang van de excursie een ticket kopen.  

Hoe toegankelijk is het havengebied?

Een aantal excursies is rolstoeltoegankelijk, let op het speciale icoon dat vermeld wordt. Aan de rolstoelen worden wel voorwaarden verbonden: het moeten sportrolstoelen of inklapbare rolstoelen zijn. Bij de overige excursies, m.n. de bus excursies, wordt er veel over de haventerreinen gelopen, vaak via trappen.  

Geldt er een legitimatieplicht?

Neem je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee als je op excursie gaat. Zonder legitimatie mag je de haventerreinen niet betreden. (Kopie of foto op smartphone is niet toegestaan). Binnen een enorm haven- en industriecomplex als Rotterdam is het waarborgen van veiligheid een topprioriteit. Dit gaat gepaard met uitgebreide veiligheidsmaatregelen, waaronder de legitimatieplicht.  

Geldt er een minimumleeftijd voor de excursies?

Bij bepaalde excursies geldt een minimumleeftijd, dit wordt per excursie aangegeven. Houd hier rekening mee bij het bestellen van je excursiekaarten. Dit kan teleurstelling voorkomen. Tenzij anders wordt vermeld zijn kinderen t/m 3 jaar gratis, mits zij op schoot bij een volwassene zitten en mits er geen leeftijdsbeperking geldt.  

Vanaf waar vertrekken de excursies?

Per excursieticket wordt er duidelijk vermeld waar en hoelaat je kunt melden. Over het algemeen vertrekken alle busexcursies vanaf het busstation op het Willemsplein. Bootexcursies vertrekken vanaf diverse pontons verdeeld over het evenemententerrein. Bekijk hiervoor de plattegrond op de website. Sommige excursies zijn op basis van eigen vervoer. Bekijk je excursieticket voor de vertreklocatie van de door jou gekozen excursie dus goed.

 

Mijn vraag staat niet in de meest gestelde vragen, wat nu?

Heb je een andere vraag? Mail dan naar [email protected] 

Chatfunctie

Op 15 en 16 augustus 2022 kan je via de chatfunctie op de website direct vragen aan ons stellen over excursie kaartverkoop. Tijdens het evenement is deze functie ook beschikbaar. 

KADE
Wanneer zijn de kades te bezoeken? 

Bedrijven op de kades en schepen aan de kade zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. 

Is er een EHBO tijdens het evenement aanwezig? 

Ja, er zijn diverse EHBO posten op het evenemententerrein. Deze zijn te herkennen aan het EHBO plus icoon. Op de volgende plekken is een EHBO:
Holland Amerika Kade
Willemsplein
Westerkade
Parkkade 

Wat moet ik doen bij met een voorwerp dat ik heb gevonden?

Je kunt de gevonden voorwerpen inleveren bij een van de informatiepunten van de Wereldhavendagen.

Ik ben iets kwijtgeraakt, wat moet ik doen? 

Jaarlijks vinden we verschillende spullen rondom het evenementengebied. Deze spullen worden aangeleverd bij het bedrijf iLost. Op iLost kun je jouw verloren spullen terugvinden per evenement. Klik hier voor meer informatie. 

Zijn er toiletten tijdens het evenement aanwezig? 

Ja, er zijn diverse toiletten op het evenemententerrein. Op de volgende plekken is een toilet:
Holland Amerika Kade
Willemsplein
Veerhaven
Westerkade
Parkkade (2x)

REAL LIFE GAME
Voor hoeveel personen is een kaartje?

Eén kaartje geeft toegang tot de Real Life Game aan maximaal vijf personen.

Wat kost een groepskaartje?

De prijzen staan bij iedere excursie vermeld. De excursies kun je allemaal online vinden, maar alvast voor de snelheid: een groepsticket is 15,- euro exclusief ticketingkosten

Waar vindt de Real Life Game Plaats?

De Real Life Game wordt gespeeld in Schiecentrale, de oude Turbinehal van Rotterdam. In de monumentale Turbinehal zijn historische objecten zoals de hijsbrug en de lift behouden gebleven waardoor de hal een unieke industriële uitstraling heeft.  

Het adres is: Sint-Jobsweg 116, 3024 EA Rotterdam 

Wat zijn de tijden van de game?

Op vrijdag 2 september en zaterdag 3 september wordt de game gespeeld tussen 12.00 en 19.45 uur.
Op zondag 4 september is de game te spelen tussen 10.00 en 17.45 uur.
 De game zelf duurt maximaal een uur en ieder kwartier is er een nieuw startmoment.
Voor deelname is een groepsticket verplicht.  

SHOWS OP HET WATER
Wat zijn de tijden van de show overdag

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn de shows op het water van 10:00 tot circa 18:00 uur. Het hele spektakel is goed te volgen vanaf de Willemskade, de Erasmusbrug en vanaf de Holland Amerikakade (op deze kade bevindt zich een tribune).

Wat zijn de stremmingstijden tijdens de Wereldhavendagen? 

De stremmingstijden worden niet door de Wereldhavendagen bekend gemaakt. De (Rijks)Havenmeester van Rotterdam informeert de scheepvaart over bijzonderheden in en rondom het evenementengebied door middel van een ‘Bekendmaking aan de Scheepvaart’. De zogenaamde ‘Bassen’. De ‘Bassen’ staan op de website van het Havenbedrijf Rotterdam of  klik hier. 

Waar en wanneer is de zaterdagavondshow te volgen? 

Het hele spektakel is goed te volgen vanaf de Willemskade, de Erasmusbrug en vanaf de Holland Amerikakade (op deze kade bevindt zich een tribune). Het zaterdagavondprogramma begint op zaterdag  3 september vanaf  21.00 uur, aanvang 20:30 uur. 

MINDERVALIDEN
Is de kade goed te bereiken voor mindervaliden? 

Ja, het evenemententerrein is een openbare ruimte en bereikbaar voor mindervaliden. Schepen aan de kade zijn voor rolstoelgebruikers helaas niet bereikbaar. 
Op de website kan er gefilterd worden op rolstoeltoegankelijkheid. 

Hoe kan ik mij verplaatsen tussen de verschillende kades? 

Alle kades zijn prima te belopen. Daarnaast kan je je verplaatsen met Watertaxi Rotterdam (gereduceerd tarief).
Let op dat op zaterdag en zondag de Nieuwe Maas gestremd is tussen 13:00 en 14:00 uur. Hierdoor is het vervoer met de Watertaxi Rotterdam naar verschillende haltes beperkt.  

Zijn de excursies toegankelijk voor mindervaliden? 

Niet alle excursies zijn rolstoeltoegankelijk. Let op de vermelding bij de desbetreffende excursie. Bij de overige excursies, met name de bus excursies, wordt er veel over de haventerreinen gelopen, vaak via trappen. 
Aan de rolstoelen worden wel voorwaarden verbonden: het moeten sportrolstoelen of inklapbare rolstoelen zijn.

Ik zit in een rolstoel, waar kan ik het beste de avondshow zien? 

Op de Holland Amerikakade op de Wilhelminapier heb je het beste zicht op de avondshow. Ook kun je vanaf de Willemskade kun je de avondshow bekijken. Daarnaast wordt de avondshow op grote schermen op de kade (noord en zuid) uitgezonden. 

Er is genoeg ruimte op de kades om met de rolstoel plaatst te nemen. Er zijn geen speciaal ingerichte plekken voor rolstoelgebruikers. Let er wel op dat het tijdens de avondshow extra druk kan zijn op de kades.  

Waar zijn de toiletten? 

Bij iedere EHBO-post is een invalide toilet aanwezig.  De reguliere toiletten en EHBO-posten worden weergegeven op de plattegrond.  

BEREIKBAARHEID
Ik kom met Go Sharing naar het terrein

In het weekend van de Wereldhavendagen is het niet handig om met de auto te komen of afhankelijk te zijn van het OV. Daarom heeft de crew van de Wereldhavedagen gekozen voor een samenwerking met GO Sharing en kunnen wij ons flexibel verplaatsen op een van de groene e-scooters en e-bikes. GO Sharing biedt 100% elektrisch deelvervoer als nieuwe, flexibele manier van reizen door middel van e-bikes, e-scooters en e-cars, allemaal via één app.

Dit jaar is het ook mogelijk om als bezoeker met de e-scooter of e-bike naar de Wereldhavendagen te komen. Als bezoeker krijg je namelijk korting bij GO Sharing! Download nu de GO Sharing app via de Apple App Store of de Google Play Store en ontvang met code ‘GOHAVEN je eerste 30 rijminuten gratis. Wanneer je de app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, kun je alle beschikbare GO Sharing voertuigen in de app vinden.

Tijdens WHD kun je ook nog gebruikmaken van extra korting wanneer je parkeert in de aangewezen parkeerlocaties. Deze zijn in de app aangegeven met een paars servicegebied. Probeer het nu uit! Zoek een e-scooter bij jou in de buurt, start deze eenvoudig met de app en geniet van je rit. Link naar de app: https://go.gourban.co/gosharing/map

Ik kom met OV naar het terrein

Met het openbaar vervoer reis je makkelijk en snel naar de Wereldhavendagen. Reis met de metro of tram naar Leuvehaven of Wilhelminaplein en loop in 5 minuten naar het evenemententerrein. Kom je met de auto? Parkeer dan gratis op een van de P+R locaties aan de rand van de stad en reis vanaf daar met de metro naar het centrum. Plan je reis via de reisplanner op www.ret.nl of gebruik de RET Real Time App.

Ik woon/werk in de buurt – waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn dit jaar diverse eenrichtingsroutes en afsluitingen. Wij verspreiden circa twee weken voor aanvang van het evenement brieven op de Wilhelminapier en het Scheepsvaartkwartier. Mocht je deze niet hebben ontvangen stuur dan een mail naar [email protected] dan sturen we deze alsnog toe. Vermeld dan even welke wijk je woont. 

Parkeren 

Kom je met de auto van buiten de stad? Parkeer dan op een van de P+R-terreinen aan de rand van Rotterdam met aansluiting op de metro, tram of bus. Alle locaties van de Wereldhavendagen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.  
Op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/p-r-terreinen/ vind je alle P+R-terreinen.  Een overzicht van alle openbare parkeergarages vind je op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/openbare-parkeergarages/.

Werkzaamheden Vasteland - Scheepstimmermanslaan

Er wordt gewerkt aan het kruispunt Vasteland – Scheepstimmermanslaan, zie voor meer informatie: www.rotterdamonderweg.nl.  

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.