Port Stories Live

De haven naar de jongeren toebrengen: onder die noemer zendt Inholland Radio op 4 en 5 september live uit vanuit het Nieuwe Luxor Theater. Eindredacteuren Lars Horselenberg en Gerco de Wit (studenten Creative Business) hebben er zin in: ‘We gaan twee toffe dagen evenementenradio van de bovenste plank neerzetten!’

Horen én zien
Luisteraars kunnen een mix van live-verslag, live-interviews en van te voren opgenomen reportages verwachten. Omdat zowel de uitzending als diverse reportages worden gefilmd, is er tegelijkertijd via livestream ook veel te zien. Studenten van Inholland bedenken en produceren de inhoud van het programma; Bas van Nimwegen, Andres Odijk en andere bekende dj’s van radiozenders als Qmusic, 3FM en FunX presenteren het.

Spectaculair
In de studio gaat er – coronaproof – van alles gebeuren. Zo zijn er reports vanaf een boot van het Havenbedrijf Rotterdam en eentje bovenop de Erasmusbrug. Ook bij de Koninklijke Marine gaan verslaggevers op bezoek. Gerco: ‘Dat belooft een spektakelstuk te worden!’ Op 5 september schuiven de studenten tussen 14.00 en 17.00 uur als side-kick ook aan bij Radio Rijnmond met hun eigen programma en reportages. Volgens Sabine Bruijnincx, directeur Wereldhavendagen, is de rol van Inholland Radio in deze digitale versie van de Wereldhavendagen prominenter dan in voorgaande edities. Juist omdat belangstellenden het evenement niet zelf kunnen bezoeken. Door te kijken en te luisteren kan iedereen deze dagen toch meebeleven.

Win-win
Jongeren vormen een belangrijke doelgroep voor de Stichting Wereldhavendagen. ‘We willen ze kennis laten maken met de haven en de mogelijkheden en kansen die ze hebben om daar te werken en te wonen,’ zegt Sabine. Hoe je dat doet, weten leeftijdsgenoten het beste. Vandaar dat jongeren op allerlei manieren bij de Wereldhavendagen worden betrokken. Zo snijdt het mes aan twee kanten: studenten doen ervaring op en de Stichting leert de doelgroep beter begrijpen. Een win-winsituatie.

Inholland Radio zendt op 4 en 5 september van 10.00 tot 18.00 uur uit op 93.9 FM!
Alle uitzendingen zijn via een livestream te volgen op www.wereldhavendagen.nl.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.