Jong talent bij de Wereldhavendagen!

De Wereldhavendagen gelooft in de kracht, passie en talenten van jongeren en biedt gemotiveerd jong talent de kans om zich te ontwikkelen. Gedurende het gehele jaar zijn verschillende studenten betrokken bij de organisatie van de Wereldhavendagen via de Wereldhavendagen Academy. Sinds begin 2016 zijn er al ruim 900 studenten van meer dan 15 verschillende opleidingen uit de regio betrokken met vraagstukken, stages, projecten en (onderzoeks)opdrachten. Port Stories Live, onze live radio uitzending afgelopen 4 & 5 september is een mooi voorbeeld van één van de projecten van dit jaar.

Wereldhavendagen Academy is een samenwerking tussen Stichting Wereldhavendagen en de organisatie A Bunch of Choices.

Zoekt jouw organisatie een talentvolle stagiair? Of ligt er een vraagstuk op de plank waar jouw organisatie niet aan toekomt? A Bunch of Choices kan ook jouw organisatie koppelen aan studenten. Of het nu om mbo-, hbo-, of wo-studenten gaat, er is contact met een breed pallet aan opleidingen en studierichtingen. Hogeschool Inholland Rotterdam is sinds 2016 verbonden als onderwijspartner en ook met Albeda College is de afgelopen jaren regelmatig samengewerkt.

Jonge talenten hebben de afgelopen jaren aan vraagstukken in zeer uiteenlopende disciplines gewerkt: administratief, strategisch, productioneel, creatief, sales, marketingcommunicatie, vrijwilligersmanagement, etc. Hieronder enkele voorbeelden:
• projectteams studenten: maakten video’s voor de projectorganisatie en diverse stakeholders
• stagiairs: speelden een rol in online communicatie (communicatieplan en uitvoering daarvan voor de socials van de Wereldhavendagen)
• afstudeerstagiairs: deden onderzoek naar en schreven bruikbare aanbevelingen en plannen over de economische waarde van de Wereldhavendagen voor stakeholders en de administratieve organisatie van Stichting Wereldhavendagen.

Over de Wereldhavendagen Academy
Het doel van Stichting Wereldhavendagen en dus Wereldhavendagen Academy is om zoveel mogelijk kansen te creëren voor jongeren en onderwijs door hen te betrekken bij alles wat er bij het evenement en in de haven speelt. Daarnaast creëert A Bunch of Choices een netwerk van Rotterdamse bedrijven, die baat hebben bij een frisse blik van jongeren en daarmee hun organisatie versterken.

Over A Bunch of Choices
A Bunch of Choices creëert de match tussen organisatie en student en zorgt voor de begeleiding waar nodig. Ook zorgt ze ervoor dat studenten zichtbaar zijn – zoals op de website – en met het netwerk in aanraking kunnen komen. Sinds Covid -19 is een groeiend aantal studenten dringend op zoek naar praktijkervaring. Zij staan te springen om hun expertise en talenten in te zetten. Sta je er voor open hen een kans te geven en daarmee ook jouw organisatie te versterken?

Oplossingen voor jouw organisatie
Veel organisaties vinden het lastig om studenten aan zich te binden. Wat je vaak hoort : “Hoe vind ik de juiste student(en) passend binnen mijn organisatie?”, “Ik heb nauwelijks tijd voor begeleiding” of “Maar ze mogen voorlopig niet op kantoor komen werken”. Hier kan A Bunch of Choices bij helpen.

A Bunch of Choices ontzorgt jouw organisatie door het proces van werven & matchen, trainen & coachen uit handen te nemen. Dit kan bij vraagstukken en stages uit alle disciplines (zie ook de voorbeelden eerder in dit stuk): jij vertelt ons over de inhoud van de opdracht of stage. Alle studenten – ongeacht opleidingsniveau en soort werk dat ze doen – werken aan jouw opdracht of stage en ontmoeten elkaar regelmatig voor (online) trainings- en coachingssessies met andere studenten in Rotterdam.

Naast de algehele ontzorging van jouw organisatie door A Bunch of Choices, zijn er ook een aantal actuele mogelijkheden bij onderwijspartner Inholland waar jouw organisatie gebruik van kan maken. Ook daarbij helpt A Bunch of Choices je graag verder.

1) Studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde zijn op zoek naar (afstudeer)stages vanaf februari. De opleiding biedt de afstudeerrichting Mainport & Security waarin gefocust wordt op alle bedrijven in de Rotterdamse haven die te maken hebben met risicovolle activiteiten. A Bunch of Choices helpt je met het formuleren van een goede stagevacature of afstudeeropdracht en legt contact met de opleiding.

2) Alle vragen van jouw organisatie op economisch, financieel en juridisch gebied kun je indienen bij InCollab (onderdeel van Inholland), waarna studenten ermee aan de slag gaan. Voorbeelden van vraagstukken zijn: ‘hoe zorg ik ervoor dat mijn webshop online goed te vinden is?’ en ‘wat moet ik doen om een tweede coronagolf te overleven?’ Wil je sparren over een goede opdracht of hulp bij het formuleren ervan? A Bunch of Choices helpt daar graag bij. Meer informatie over het initiatief InCollab is hier te vinden.

Heeft jouw organisatie een kans voor gemotiveerde studenten? Dan helpt A Bunch of Choices je graag verder.
Wij komen graag met jou in contact:
Margit Bosch [email protected] of 06 41370431
René Blom [email protected] of 06 52687023

Mooi om op deze manier te laten zien welke maatschappelijke rol jouw organisatie dan tevens vervult: jongeren de kans geven praktijkervaring op te blijven doen. Laat jouw organisatie zich ook inspireren en versterken door jong talent?

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.