Inholland Rotterdam & Albeda stappen wederom aan boord!

Jongeren maken programma’s voor jongeren tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. En ook voor de toekomst van de Rotterdamse haven spelen jongeren een belangrijke rol. Met die redenen in gedachten gaat Stichting Wereldhavendagen ook dit jaar weer de samenwerking aan met Inholland Rotterdam en Albeda. Activiteiten bedenken, radio maken of programmaonderdelen begeleiden, studenten zetten zich in voor de Wereldhavendagen!

Met beide onderwijspartners, Inholland Rotterdam en Albeda, werd gisteren een contract getekend. Dit heugelijke moment geeft alle partijen veel positieve energie in deze coronatijd. Het tekenen van de samenwerkingscontracten was in handen van Nahid Rezwani (vestigingsdirecteur van Inholland Rotterdam), Yvonne Eijkenaar en Silvio Sterkman (beide adjunct-directeur van Albeda), samen met Margit Bosch (medeoprichter van de Wereldhavendagen Academy), Sabine Bruijnincx (directeur Stichting Wereldhavendagen) en Bert Aben (voorzitter Stichting Wereldhavendagen).

De afgelopen jaren hebben vele jonge talenten van Inholland Rotterdam aan interessante opdrachten gewerkt voor de Wereldhavendagen. Ook studenten van Albeda hebben afgelopen jaar en enkele jaren daarvoor opdrachten uitgevoerd voor de Stichting. Die samenwerking beviel zo goed dat beide partijen hebben gekozen om de samenwerking op te pakken en te verstevigen met de intentie om deze voor meerdere jaren aan te gaan.

Studenten zijn het gehele jaar door betrokken bij Stichting Wereldhavendagen. Naast de uitvoer van projecten of vrijwilligerswerk tijdens de Wereldhavendagen, bedenken studenten concepten, maken zij marketinguitingen en doen zij onderzoek voor de Stichting. Ook zijn er studenten die een (afstudeer)stage konden doen bij Stichting Wereldhavendagen of de Wereldhavendagen Academy.

Met het tekenen van het samenwerkingscontract wordt de band tussen verschillende onderwijsniveaus versterkt. Het realiseren van projecten waar studenten op zowel mbo als hbo-niveau aan werken was een wens die met het ondertekenen van beide contracten dan ook wordt verwezenlijkt.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland in de haven en het centrum van Rotterdam. Er zijn spectaculaire demonstraties op de kade en het water, er kunnen schepen bezichtigd worden en er gaan interessante excursies de haven in. Drie dagen lang presenteren bedrijven zich aan het publiek en is er volop beweging op het water. De organisatie zet de Rotterdamse haven in het zonnetje. Normaliter gebeurt dit met een fysiek evenement in het centrum en de haven van Rotterdam, echter is vorig jaar gekozen voor een online editie onder de noemer Port Stories 2020.

Ook dit jaar wordt de Rotterdamse haven wederom in het zonnetje gezet. De data hiervoor zijn 3, 4 & 5 september 2021.

Wereldhavendagen Academy
De Wereldhavendagen Academy is de schakel tussen het onderwijs en Stichting Wereldhavendagen. Zij verbindt jong talent, onderwijs en (partners van) de Wereldhavendagen en stimuleert studenten om het beste uit zichzelf te halen. De Wereldhavendagen Academy wil de studenten helpen om zich verder te ontwikkelen, onder begeleiding van ervaren krachten in de organisatie. Dit doen zij in samenwerking met onderwijsinstellingen, leveranciers en partners van het evenement.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.