'IN BEELD'

Van dinsdag 1 tot en met woensdag 30 september 2020 is er aan de buitengevel van het Maritiem Museum ‘IN BEELD’ te zien – een foto-expositie met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen.

De foto-expositie ‘IN BEELD’ laat van 1 tot en met eind september bijzondere foto’s van 42 edities Wereldhavendagen zien. Wereldhavendagen fotograaf Anne Reitsma selecteerder hiervoor beelden van haarzelf, uit het archief van Stichting Wereldhavendagen, van andere fotografen en van partners. Bovendien zijn er vier foto’s die zijn gemaakt door fans van de Wereldhavendagen zelf. Zij kwamen als winnaar uit de bus bij de fotowedstrijd die vooraf ging aan de expositie.

IN BEELD bestaat uit 31 bijzondere foto’s (waarvan twee grote panorama’s) die de 42-jarige geschiedenis van de Wereldhavendagen laat zien.

“Het doel was om een spraakmakende serie beelden van de Wereldhavendagen door de jaren heen samen te stellen,” zegt Anne Reitsma. “We hebben foto’s geselecteerd waarbij je direct ziet dat het de Wereldhavendagen is: water, schepen, publiek, de Rotterdamse skyline. Die combinatie zorgt voor een echte wow-factor.”

Een aantal beelden zijn voorzien van een QR-code, waarmee bezoekers op hun smartphone een aanvullende video kunnen bekijken waarin Anne Reitsma het verhaal achter de betreffende foto vertelt. Bij een aantal andere beelden brengt Augmented Reality-technologie de foto tot leven. Hiervoor dien je de gratis app van MUST SEE te downloaden. (meer info op www.mustsee.today).

Met dank aan het Maritiem Museum die de gevel hiervoor beschikbaar stelt.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.