Meest gestelde vragen

Algemeen

Nee, het fysieke publieksevenement gaat helaas niet door. In verband met het coronavirus gelden er diverse beperkingen, waaronder een verbod op grote evenementen tot 1 september. Ondanks dat het weekend van de Wereldhavendagen vooralsnog buiten dit verbod valt, vinden wij het niet realistisch om in de beperkingen van de anderhalvemeter-samenleving een groot publieksevenement te organiseren.
Maar….
Wij gaan ook dit jaar de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje zetten! Samen met onze sponsors, partners en deelnemers uit de haven en de stad zetten we de Rotterdamse haven in het eerste weekend van september volop in de spotlights!
In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020’ in een hybride vorm een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor jongeren. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe.

In verband met het coronavirus gelden er diverse beperkingen, waaronder een verbod op grote evenementen tot 1 september. Ondanks dat het weekend van de Wereldhavendagen vooralsnog buiten dit verbod valt, achten wij het niet realistisch om een groot publieksevenement te organiseren.

Met inachtneming van de beperkingen die momenteel en waarschijnlijk straks gelden, is het niet realistisch dat we de Wereldhavendagen kunnen laten plaatsvinden op de manier die onze deelnemers en bezoekers van ons mogen verwachten.

De Wereldhavendagen is bedoeld om de Rotterdamse haven in het zonnetje te zetten.

In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020’ in een hybride vorm een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor jongeren. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe.

De activiteiten waar we momenteel aan werken zijn gericht op jongeren/scholieren en instroom, zoals een educatieprogramma  en een samenwerking met onderwijspartner Inholland Rotterdam, waarbij HBO-studenten radio gaan maken op 4 & 5 september en volop de Rotterdamse haven in het zonnetje gaan zetten.  Er zijn dus in september geen fysieke activiteiten in de stad of op de kades.

Zodra het programma concreet is zullen we dat doen.

Wil jij als eerste updates ontvangen van de Wereldhavendagen? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter en schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan op de homepage) en houd de website in de gaten.