Meest gestelde vragen

Algemeen

Nee, het fysieke publieksevenement gaat helaas niet door. In verband met het coronavirus gelden er diverse beperkingen, waaronder een verbod op grote evenementen tot 1 september. Ondanks dat het weekend van de Wereldhavendagen vooralsnog buiten dit verbod valt, vinden wij het niet realistisch om in de beperkingen van de anderhalvemeter-samenleving een groot publieksevenement te organiseren.
Maar….
Wij gaan ook dit jaar de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje zetten! Samen met onze sponsors, partners en deelnemers uit de haven en de stad zetten we de Rotterdamse haven in het eerste weekend van september volop in de spotlights!
In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020’ een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor jongeren en een foto-expositie in de stad. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe.

In verband met het coronavirus gelden er diverse beperkingen, waaronder een verbod op grote evenementen tot 1 september. Ondanks dat het weekend van de Wereldhavendagen vooralsnog buiten dit verbod valt, achten wij het niet realistisch om een groot publieksevenement te organiseren.

Met inachtneming van de beperkingen die momenteel en waarschijnlijk straks gelden, is het niet realistisch dat we de Wereldhavendagen kunnen laten plaatsvinden op de manier die onze deelnemers en bezoekers van ons mogen verwachten.

De Wereldhavendagen is bedoeld om de Rotterdamse haven in het zonnetje te zetten.

In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020’ een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor jongeren en een foto-expositie in de stad. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe.

Er zijn in september geen fysieke activiteiten in de stad of op de kades. Wel is er van 1 tot en met 11 september aan de buitengevel van het Maritiem Museum IN BEELD. Een foto-expositie met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen. Daarnaast is het op 5 september Digital Port Day! We brengen daarmee op die dag de haven bij het publiek thuis. De Rotterdamse haven wordt volop in het zonnetje gezet. Via de website en social media kanalen van de Wereldhavendagen en bij diverse mediapartners krijg je middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven.

Wil jij als eerste updates ontvangen van de Wereldhavendagen? Volg ons dan via Facebook, Instagram en Twitter en schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan op de homepage) en houd de website in de gaten.