Exxon Mobil, sinds 1891 aanwezig in Rotterdam

ExxonMobil – al bijna 130 jaar in Rotterdam

ExxonMobil is sinds 1891 aanwezig in Rotterdam. We verwerken olie voor talloze producten die dagelijks gebruikt worden. Om wat voorbeelden te noemen: luiers, sportschoenen, oplaadkabels, make-up, isolatiemateriaal en ook medische gebruiksartikelen; tijdens de huidige COVID-crisis maken we grondstoffen voor beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, desinfecterende handgel en vinyl handschoenen voor de zorg en de schoonmaakbranche.

Ook produceren we brandstoffen – diesel voor auto’s en vrachtwagens, kerosine voor vliegtuigen – en smeermiddelen voor onder andere windmolens, (elektrische) auto’s of voor grote industriële machines. Mocht je het nog niet weten: ExxonMobil levert zowel de Mobil smeerolie als de Esso brandstof voor het Formule 1 team van Max Verstappen!

De producten maken we in onze raffinaderij, smeeroliefabriek en vier petrochemische fabrieken in de Botlek en Europoort. Er werken op een normale dag ongeveer 1600 eigen mensen en daarnaast vele aannemers en dienstverleners. Hierbij is de veiligheid van zowel de mensen als de installaties van het grootste belang. Om een indicatie te geven: we werken momenteel meer dan 6 jaar zonder dat iemand een verwonding heeft opgelopen waardoor hij of zij de dag erna niet aan het werk kon. Dit is gelijk aan zo’n 18 miljoen werkuren. Anders gezegd: er zijn zo’n 550.000 voetbalwedstrijden gespeeld zonder dat iemand door een blessure de volgende wedstrijd heeft moeten missen. Nieuwe technologie en inzichten houden onze installaties bij de tijd. Onze fabrieken worden regelmatig gerenoveerd en behoren tot de efficiëntste in hun soort.

 

Lees hier meer over Exxon Mobil
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.