Excursies

Ga dit jaar op excursie tijdens de Wereldhavendagen op 2, 3 en 4 september. Ontdek het havengebied en kom meer te weten over de Rotterdamse haven en de stad Rotterdam.

Excursies tijdens de Wereldhavendagen op 3, 4 en 5 september 2021

Tijdens de Wereldhavendagen zijn er diverse excursies, tours en rondvaarten waarbij je kennis kunt maken met de Rotterdamse haven of de stad Rotterdam. Het aanbod is zeer divers. De excursies zijn een vast onderdeel van het programma van de Wereldhavendagen.

Zie hoe producten die we dagelijks gebruiken bij innovatieve bedrijven als bp Nederland, chemiebedrijf Huntsman of Shell Pernis tot stand komen. Of ga mee op een wandel- of fietsexcursie van Havenbedrijf Rotterdam, Inside Rotterdam, Rotterdam Tours of BoTu Wandelen, die niet alleen de bedrijvigheid van de haven laten zien, maar ook door de onverwachte stukken natuur die je in dit gebied vindt.

Voor wie liever op het water zit, zijn er diverse rondvaarten van het Maritiem Museum, Spido, de Rotterdam Leisure Group, Partyboot De Rotterdammer, Salonboot de Maze of – wanneer je van wat meer snelheid houdt – Rotterdam RIB-Adventure. Voor wie ten slotte graag vliegt, biedt Helicentre helikoptervluchten over het havengebied aan.

Bij de excursies van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard ontdekken bezoekers hoe we in Rotterdam droge voeten en schoon water houden. Onder water kun je bij de excursie van de iconische Maastunnel, hoog en droog zit je juist bij de excursies van de Rotterdamse Dakentour. Rotterdam Tours leidt bezoekers rond in bijzondere wijken met veel havengeschiedenis zoals Katendrecht, de Oude Havens of de Wilhelminapier. In de Leuvehaven kun je terecht voor een rondvaart met de plasticvissers van Plastic Whale.

Bekijk het volledige programma op de website!

Onder voorbehoud en covid-19 maatregelen

Uitzonderlijke tijden vereisen een zekere flexibiliteit. Het excursieprogramma is te allen tijden onder voorbehoud en het kan voorkomen dat we iets last minute moeten aanpassen. Alle excursies vinden plaats onder voorbehoud van wijzigingen die noodzakelijk zijn in verband met aangescherpte maatregelingen vanuit de overheid. De Wereldhavendagen volgt een strik veiligheidsprotocol volgend uit de richtlijnen van het RIVM. De veiligheid en gezondheid van het publiek staat daarbij voorop. Op dit moment hanteren we de onderstaande maatregelen bij georganiseerde busexcursies. Deze maatregelen kunnen in de loop van de tijd nog wijzigen. Bij aanvang van de ticketverkoop op 20 augustus melden we de dan geldende maatregelen.

– Testen voor toegang
– Je bent altijd in het bezit van een excursie ticket
– Je vult een gezondheidsverklaring in bij binnenkomst
– Je hebt een geldig identiteitsbewijs

Start kaartverkoop
Voor excursies, tours en rondvaarten zijn toegangskaarten noodzakelijk. Deze kun je voorafgaand aan het evenement kopen via onze website. De kaartverkoop start op vrijdag 20 augustus.

Volg onze social mediakanalen voor het laatste nieuws! Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte! 

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.