Waterwandeling door Rotterdam

Type Excursies
Duur 1,5 uur
Prijs vanaf € 2,00
Vertrekplaats Kruisplein, bij het standbeeld tegenover de rode torenflat

Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer. Dit betekent zwaardere buien, maar ook langere perioden met hitte en droogte. Hevige regenval kan leiden tot wateroverlast.

Door de vele gebouwen, straten en betegelde pleinen in de stad kan het regenwater bij hevige regenval niet altijd goed weg. De mogelijke gevolgen: ondergelopen straten en kelders en vuil water uit het riool in onze singels en sloten. Ook langdurige hitte en droogte kunnen een last zijn voor de stad.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en gemeente Rotterdam werken samen met bewoners en bedrijven om de stad klimaatbestendig te maken. Tijdens een waterwandeling door het centrum ontdek je wat we voor maatregelen we allemaal uitvoeren voor een klimaatbestendig Rotterdam. Zo lopen we langs verschillende plekken waar we de openbare ruimte bij hevige regenbuien tijdelijk kunnen gebruiken als waterberging. Ook voorkomen we wateroverlast door meer groen in de stad. Tegelijk verminderen we hiermee de hitte tijdens hete zomerdagen. Na deze waterwandeling door een enthousiaste professionals van het waterschap en de gemeente weet je alles over de klimaatbestendige stad. Schrijf je in en wees welkom!

Route op vrijdag: Kruisplein, station, Hofplein, Benthemplein, Dakakker, Agniesebuurt
Route op zaterdag: Kruisplein, Westersingel, Museumparkgarage, Gouvernestraat