Wandel mee en struin de Landtong af!

Type Excursies
Duur 4,25 uur
Prijs vanaf € 10,00
Vertrekplaats Excursiebusstation t.h.v. ss Rotterdam/Katendrecht
Reisinformatie Per bus - te voet op de Landtong

Deze stoere wandeltocht brengt je op de mooiste plekjes die dit bijzondere natuurgebied midden in de haven kent. Onderweg gaan we op zoek naar de bewoners van de Landtong Rozenburg en ontdekken we welke prachtige planten hier groeien.

De Landtong van Rozenburg is een deels aan spontane landschapsontwikkeling overgelaten groene enclave in het Rotterdamse havengebied, ook wel de groene parel van de Rotterdamse haven genoemd! Voor de aanleg van de Maasvlakte, het Calandkanaal en Europoort werd een groot deel van het eiland Rozenburg afgegraven en kreeg de landtong zijn huidige vorm, een smal schiereiland met een lengte van zo’n tien kilometer dat 60 hectare beslaat.

Vanaf deze landtong is onder andere zicht op Maassluis, olieraffinaderijen, opslagtanks, havens, het Calandkanaal en de druk bevaren Nieuwe Waterweg. In het gebied ligt een fietspad en er zijn struinpaden.Je kan er kilometers lang “van-het-pad-af” eindeloos rondstruinen, met reusachtige zeeschepen op de achtergrond en dan weer kuddes Schotse hooglanders!

De Landtong is een bijzonder stukje natuur omringd door havens en industrie. Je vindt er 130 verschillende vogelsoorten en de poelen en plassen zitten vol eenden, ganzen en rietvogels. Tal van steltvogels komen er op doortrek en de vele vogels brengen hier de winter door. In de zomer fladderen er vlinders in alle kleuren en maten.

Een gids van IVN neemt je in een wandeling van ongeveer 2 uur mee om de Landtong af te struinen. Aansluitend is er nog gelegenheid om het EIC (Educatief Informatie Centrum) gratis te bezoeken. Hier zijn toiletten aanwezig als ook een restaurant voor een kop koffie.

Deze tour is inclusief vervoer van en naar Rotterdam.
We gaan bij deze struintocht van de paden af, een lange broek, stevige schoenen of laarzen zijn dus aanbevolen.
De struintocht is geschikt voor alle leeftijden.

Neem een flesje water en een snack mee voor onderweg.