Vaartocht & bezoek Maeslantkering

Type Excursies, Vaartochten
Duur 5 uur
Prijs vanaf € 15,00
Vertrekplaats ss Rotterdam/Katendrecht (excursiebusstation of ponton K1)
Reisinformatie Per boot en bus

Maak kennis met de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld: de Maeslantkering! De Maeslantkering is het sluitstuk van de Deltawerken en was gereed in 1997. De kering beschermt 2 miljoen mensen en een belangrijk deel van de Nederlandse economie: de haven van Rotterdam.

Tijdens deze excursie breng je een bezoek aan het Keringhuis waar de gidsen je alles vertellen over de manier waarop wij ons beschermen tegen hoog water van de Noordzee en de grote rivieren die door Nederland lopen. Daarna ga je onder begeleiding van de gids het terrein van de Maeslantkering op en krijg je alles te horen over hoe en wanneer de Maeslantkering sluit en hoe de kering weer geopend wordt. Je komt zo dichtbij dat je de kering zelfs kunt aanraken!

De vaartocht brengt je over de Nieuwe Maas en Nieuwe Waterweg langs de vele grote havens in het Rotterdams havengebied. Een excursie die je niet wilt missen!

Extra opstapmogelijkheid metrohalte Marconiplein + vertreklocatie zondagochtend 8 september

Op zaterdag en zondag bij startijd 08:15 uur is het ook mogelijk om op te stappen bij metrohalte Marconiplein. Op je e-ticket vind je de exacte opstaptijd. Dit zal +/- 15 tot 20 minuten later zijn dan de aangegeven starttijd. Let op: de excursies met deze starttijd eindigen om 13:30 bij het ss Rotterdam terrein i.v.m. de aankomst met de boot daar.

Op zondagochtend 8 september zal de excursie vertrekken vanaf de Wilhelminapier i.p.v. bij ss Rotterdam. De exacte opstaplocatie vind je dan op de e-ticket.

Let op: deze excursie kan zowel beginnen als eindigen met de vaartocht, dus kijk goed of er op jouw e-ticket staat of je start met de boot of met de bus!
De starttijden 08:00 uur en 13:30 uur beginnen met de vaartocht en eindigen met de bus.
De starttijden 08:15 uur en 14:00 uur starten met de bus en eindigen met de vaartocht.