Speciale editie Rondje Rotterdam: Met Simon Stokvis in Quarantaine!

Type Excursies
Duur 2 uur
Prijs vanaf € 29,50
Vertrekplaats Rondje Rotterdam halte t.h.v. ss Rotterdam/Katendrecht
Reisinformatie Per bus

Een bijzonder Rondje Rotterdam met Simon Stokvis speciaal ter gelegenheid van de Wereldhavendagen, waarbij we een bezoek brengen aan één van de nog weinig overgebleven plekjes in de Rotterdamse havens met een verbazingwekkend stukje natuur en cultuur. Een unieke combinatie van theater en het verkennen van ons mooie havengebied.

Het Quarantaine-terrein, even ten Noordwesten van Heijplaat, wat omringd is door havens en rivier. De wallenkant langs de rivier is voor Rotterdamse begrippen uniek te noemen. In 1934 werd het terrein opgeleverd als locatie, oorspronkelijk bedoeld om besmette zeelieden en mensen waarmee ze in contact waren geweest te behandelen en te isoleren, echter die functie heeft het uiteindelijk nooit gehad. Het voormalige ontsmettingsgebouw is thans een Rijksmonument.

Een van de bewoners van het gebied, en tevens kunstenares, zal ons ontvangen voor een korte tour en koffie/thee met lekkers.
Wees er snel bij, het aantal tickets is beperkt!

Rondje Rotterdam is toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn, mits een rolstoel of ander ondersteunend middel in het ruim van de bus kan worden vervoerd.