Een kijkje achter de schermen op Hutchison Ports ECT Delta containerterminal

Type Excursies, Familie en Kinderen
Duur 3,5 uur
Prijs vanaf € 6,00
Vertrekplaats Excursiebusstation t.h.v. ss Rotterdam/Katendrecht | za tijdstip 09:00 uur heeft vertreklocatie Berghaven Hoek van Holland

Al vanaf het eerste containerschip dat Europa bezocht is Hutchison Ports ECT Delta het gezichtsbepalende containeroverslagbedrijf van de Rotterdamse haven.

Een bezoek aan de Hutchison Ports ECT Delta terminal is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Enorme containerschepen die wel 20.000 containers kunnen vervoeren, liggen hier aan de kades. De schepen worden geladen en gelost met de modernste technieken en automatisch gestuurde voertuigen.

Na een rondleiding over het terrein, breng je tijdens de excursies op zaterdag en zondag een bezoek aan het demoplein. Hier kan je zelf het equipment beleven. Bijvoorbeeld een reachstacker bedienen of een container sjorren, hoe leuk is dat? Er is hier nog veel meer te zien en te doen, zowel voor groot als klein. Op vrijdag wordt er alleen een uitgebreide rondleiding over de terminal gemaakt.

Vertrek vanuit Hoek van Holland

De excursie van zaterdag 09:00 uur heeft als vertreklocatie Berghaven Hoek van Holland. Je gaat met de Fast Ferry naar de Maasvlakte waar de bus op je staat te wachten. Na het bezoek ga je per Fast Ferry weer terug naar Hoek van Holland.

Extra opstapmogelijkheid metrohalte Tussenwater

Voor de excursie op zondag 08:45 uur is het ook mogelijk om op te stappen bij metrohalte Tussenwater. Op je e-ticket vind je de exacte opstaptijd. Dit zal +/- 15 tot 20 minuten later zijn dan de aangegeven starttijd.

Legitimatie verplicht!
Kinderen alleen onder begeleiding en als jezelf het equipment wilt beleven, zijn stevige schoenen aan te raden. Alleen mogelijk op zaterdag en zondag. Op vrijdag wordt er een uitgebreide rondleiding over de terminal gemaakt.

Let op: zondag 8 september 10:30 uur is de excursie in het Engels.