Een kijkje achter de schermen bij Schmidt Zeevis en Verstegen

Type Excursies
Duur 3,75 uur
Prijs vanaf € 6,00
Vertrekplaats Excursiebusstation t.h.v. ss Rotterdam/Katendrecht
Reisinformatie Per bus

Food in de Spaanse Polder is een sector die 24 uur per dag, 7 uur per week in beweging is. Op de overdag stille Groothandelsmarkt is het ’s nachts een drukte van belang. De komende jaren wordt de markt totaal getransformeerd. Bedrijven investeren volop in nieuwe en slimme manieren van stadsdistributie.

Tijdens deze excursie naar het Rotterdam Foodcluster bezoek je Schmidt Zeevis en Verstegen Spices & Sauces. Tijdens een rondrit door de Spaanse Polder leer je meer over de integrale aanpak en de ontwikkelingsplannen voor dit gebied.

Het iconische gebouw van Schmidt Zeevis markeert sinds 2014 de entree naar de Spaanse Polder. In dit gebouw zijn alle functies van het bedrijf verzameld. Zeer vele soorten verse vis wordt gekoeld, geprepareerd en gedistribueerd naar de beste vishandels en visrestaurants in het land. In het gebouw is ook een drukbezochte winkel en lunchroom ingericht.

Het bedrijf Verstegen Spices & Sauces is een familiebedrijf dat al vele jaren op de Industrieweg is gesitueerd. Investeringen doet het bedrijf met een lange termijn scope, over generaties heen. Dat uit zich in een betrokkenheid bij de leefomgeving van boeren in India die zij willen verbeteren omdat dat op de lange termijn voor stabielere productie van ingrediënten zorgt, in het ruimte bieden aan een sociale werkplaats omgeving voor 100 mensen, tot het willen investeren in het verduurzamen van productieprocessen en vastgoed, zodat het bedrijf voor de kleinkinderen nog kan blijven bestaan.