De Logistieke Nacht | nachtexcursie

Type Excursies
Duur 3 uur
Prijs vanaf € 8,00
Vertrekplaats Wilhelminapier t.h.v. Cruise Terminal
Reisinformatie Per bus

Food in de Spaanse Polder is een sector die 24 uur per dag, 7 uur per week in beweging is. Op de overdag stille Groothandelsmarkt is het ’s nachts een drukte van belang. De komende jaren wordt de markt totaal getransformeerd. Bedrijven investeren volop in nieuwe en slimme manieren van stadsdistributie.

Tijdens deze nachtelijke excursie maak je kennis met de 24 uurs economie van de Spaanse Polder. Je bezoekt de Groothandelsmarkt waar op dat moment markthandelaren, winkeliers en restauranthouders hun inkopen doen voor de komende dag. De eigenaar van de Groothandelsmarkt vertelt je over de -vergevorderde- plannen voor nieuwbouw en een nieuwe inrichting van de markt.

Daarnaast bezoek je het distributiecentrum van GLS. GLS biedt in Rotterdam werkgelegenheid aan ca. 150 personen. Dagelijks worden 35.000 tot 40.000 pakketten verwerkt en gedistribueerd over de gehele stadsregio Rotterdam-Den Haag. Het pand van GLS is in 2017 volledig vernieuwd. De nieuwbouw voldoet aan hoge eisen van duurzaamheid: optimaal bereikbaar, zo min mogelijk belasting van het vervoersnetwerk, een dak met zonnepanelen en installaties die voldoen aan de laatste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen. De afhandeling van de pakjesstroom binnen het gebouw geschiedt volledig geautomatiseerd (door het gebouw loopt één grote lopende pand, die zijn tentakels uitschuift in de vrachtwagens die tegen de dockingstations geparkeerd worden).

Let op: deze excursie is vrijdag op zaterdagnacht 01:00 uur.