Bezoek de Botlekbrug, de grootste hefbrug van Europa

Type Excursies
Duur 5 uur | met eigen vervoer 2 uur
Prijs vanaf € 6,00 of € 3,50 (eigen vervoer)
Reisinformatie Per bus vanaf excursiebusstation t.h.v. ss Rotterdam/Katendrecht of met eigen vervoer (afhankelijk van gekozen dag)

De Botlekbrug is een technisch paradepaardje. De combinatie van enorme afmetingen, het gewicht van de hefdelen, de complexiteit van de techniek en de snelheid waarmee de brug beweegt maken de Botlekbrug uniek.

Het is een van de grootste stalen beweegbare bruggen van Europa. Het is zeker de enige waar meerdere verkeerstromen bij elkaar komen en de enige die meer dan 20 keer per dag en zo’n 6.000 keer per jaar geheven wordt.

De Botlekbrug is een belangrijke schakel voor het weg-, spoor- en scheepvaartverkeer in een regio die belangrijk is voor onze economie. Dat de brug goed functioneert is dus van groot belang. Maar hoe functioneert zo’n grote brug? Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n complexe en grote machine te laten werken? De excursie start met een korte presentatie door de aannemer A-Lanes A15. Vervolgens loop je onder leiding van 2 gidsen naar de Botlekbrug waar je ook een kijkje mag nemen in de brug. We nemen je mee naar de ruimte waar een brugdek geheven en vergrendeld wordt. En we vertellen je alles over de complexe techniek van de brug.

Excursies op vrijdag en zondag

Voor de excursies op vrijdag en zondag maak je als onderdeel van deze excursie een uitgebreide haventour en breng je een bezoek aan het EIC (Educatief Informatie Centrum) op de Landtong. Het busvervoer start vanaf het excursiebusstation bij ss Rotterdam.

Eigen vervoer op deze dagen is alleen mogelijk op het tijdstip 08:30 uur. Let op: Voor bezoek aan deze excursielocatie dien je dus ook een geldig toegangsbewijs hebben. De locatie waar je je dan kan melden, vind je terug op je e-ticket.

Excursies op zaterdag

Op zaterdag zijn er 3 excursies waarbij je met eigen vervoer naar deze excursielocatie gaat.
Let op: Voor bezoek aan deze excursielocatie dien je dus ook een geldig toegangsbewijs hebben. De locatie waar je je dan kan melden, vind je terug op je e-ticket.

De Botlekbrug is (helaas) niet rolstoeltoegankelijk.
Houdt bij een bezoek rekening met (smalle) trappen en op- en afstapjes.
In verband met veiligheidsvoorschriften zijn korte broeken en rokken/jurken niet toegestaan.
Je krijgt persoonlijke beschermingsmiddelen uitgereikt.
Rondleiding is vanaf 12 jaar.  Kinderen vanaf 12 tot 15 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen mee op de rondleiding.
Deelname is op eigen risico.