Favoriet
Terug naar overzicht

Workshop havenfotografie

Details

Combined Shape
Zo. 3 Sep 2023
Combined Shape
12:00 uur (duurt 05:45 uur)
Excursies
Havenbedrijf Rotterdam
Tickets vanaf €42,50

Deelnemers aan de workshop fotografie gaan aan de slag met het bijzondere decor van het nieuwste havengebied van Rotterdam.

Je krijgt op Maasvlakte 2 bruikbare tips & tricks van een professionele fotograaf om een betoverende havenplaat te schieten. Voor de (amateur)fotograaf is Maasvlakte 2 een boeiend landschap om vast te leggen. De afstanden en afmetingen gaan ver voorbij de menselijke maat. Hoe gebruik je dit vervreemdende decor? En wat vraagt dit van je apparatuur en de instellingen van je camera? Zowel theorie als praktijk komen hierbij aan bod. Voor deelname aan de workshop is geen specifieke voorkennis vereist. Wel is een camera benodigd met M-instellingen, waarbij je zelf het diafragma en de sluitertijd kan bepalen. Ook een statief is aan te bevelen.

De workshop begint met een theoriedeel in informatiecentrum FutureLand. Aan de hand van voorbeelden en een uiteenzetting van de basisprincipes krijg je handvatten aangereikt om vervolgens zelf de camera ter hand te nemen.

Aansluitend vertrek je per touringcar verder het gebied in. Hier krijg je ruim de gelegenheid om de theorie in de praktijk te brengen. De workshopleider staat je bij met raad en daad.

Bijzonderheden
  • Neem een camera met M-instellingen en eventueel een statief mee.
  • Draag geschikte kleding en stevige schoenen.
  • Deze workshop is enkel geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn.

Tickets

zo. 3 sep 2023
12:00 - 17:45
Busexcursie
Cultuur
Vertrekplaats: Willemsplein - Excursiebusstation, 3016 DR, Rotterdam
Combined Shape
Betaald
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.