Favoriet
Terug naar overzicht

Werken voor Rijkswaterstaat, werken aan Nederland

Details

Combined Shape
Vr. 1 Sep 2023
MATCH
Rijkswaterstaat
vacatures

Samen met meer dan 9000 collega’s werken we aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren. Zo geven we vorm aan het Nederland van morgen. Een grote verantwoordelijkheid. Durf jij de uitdaging aan?

Werken aan Nederland

We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Door het land te beschermen tegen overstromen, zorgt Rijkswaterstaat dat iedereen droge voeten houdt. Ook zorgen we dat er voldoende en schoon drinkwater is en dat iedereen vlot en veilig van A naar B kan, zowel op de weg als op het water. Dit doen we steeds vaker samen met andere overheden en marktpartijen.

Dagelijks bouwen we aan een schone, groene en prettige leefomgeving. Voor nu, maar ook voor de volgende generaties. Werken bij Rijkswaterstaat betekent ook dat je komt te werken bij een milieubewuste organisatie. In 2030 willen we energieneutraal zijn. Dit betekent: evenveel energie opwekken als verbruiken, volledig duurzaam. Dit doen we bijvoorbeeld met LED-verlichting langs snel- en vaarwegen en door onze eigen bouwwerken te gebruiken om duurzame stroom op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Talent als basis, diversiteit als kracht

Rijkswaterstaat wil een inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Nederland. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je dus ook jouw leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Goede arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd.

Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten voor woon-werkverkeer.

Nautisch verkeer bij Rijkswaterstaat

Wist je dat de Nederlandse vaarwegen tot de drukste ter wereld horen? Logisch dat een goede doorstroming op onze vaarwegen begeleid wordt. Als je werkt op of aan het water bij Rijkswaterstaat, dan zorg jij daar samen met je team voor. Als (varend) verkeersleider of nautisch operator. Met of zonder nautische achtergrond kun jij je bij ons volop ontwikkelen.

Kijk voor onze vacatures op: https://werkenbij.rijkswaterstaat.nl/vacatures?branches[]=CVG.30

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.