Favoriet
Terug naar overzicht

Wandelexcursie Maritiem District inclusief bezoek aan Port Pavilion

Details

Combined Shape
Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 01:45 uur)
Excursies
Havenbedrijf Rotterdam
Tickets vanaf €13,50

Op een steenworp afstand van de ‘Koopgoot’ of de Markthal vind je het historisch havengebied tegen de achtergrond van hypermoderne hoogbouw.

Het Maritiem District is de stadswijk ingeklemd tussen Leuvenhaven en Oostplein en tussen Boompjes en Blaak. Dit is de plek waar de Rotterdamse haven z’n oorsprong vindt.

Het Maritiem District staat inmiddels op de kaart als het hoogbouwcentrum van Rotterdam. Hier komen water, historie en de moderne stad bij elkaar. Ondanks het bombardement in WOII ervaar je hier de lange Rotterdamse maritieme historie. De Leuvehaven biedt plek aan de historische schepen van de museumhaven van het Maritiem Museum. Maar ook de Oude Haven met het Witte Huis zijn het bekijken waard.

Deze wandelexcursie start en eindigt bij Port Pavilion in de Leuvehaven. In dit haveninfopunt krijgen bewoners en bezoekers van de havenstad tips en trips aangereikt om de haven in te trekken. Een HavenHost laat zien wat er in Port Pavilion te halen valt. Een deskundige gids van Leijnse Tours neemt je vervolgens mee op sleeptouw het Maritiem District in, om breeduit te vertellen over de geschiedenis en de ontwikkelingen. Te voet valt er bijzonder veel te zien en te ontdekken. De wandeling voert langs Bierhaven, Rederijhaven, Wijnhaven, Oude Haven, Haringvliet, Boerengat, Buizengat en Scheepmakershaven. We wandelen langs de kade van de oude haven met de scheepshelling Koningspoort voor werfbeurten en restauratie van historische schepen. In de verte zie je de Willemsbrug, één van de verbindingen van het centrum met Rotterdam Zuid. Na Haringvliet en Buizengat keren we terug.

Dompel je onder in de rijke geschiedenis van dit historische gebied!

Bijzonderheden
  • Zorg voor geschikte kleding en stevige (wandel)schoenen.
  • Deze excursie is enkel geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn.

Tickets

za. 2 sep 2023
10:00 - 11:45
zo. 3 sep 2023
11:00 - 12:45
Wandelexcursie
Vertrekplaats: Port Pavilion - Leuvehaven
Combined Shape
Betaald
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.