Favoriet
Terug naar overzicht

Ontdek de wereld van de gastankvaart!

Details

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Kadeprogramma
CHEMGAS

Het vervoeren van petrochemische gassen (LPG) over het water: dat is wat we doen en waar wij goed in zijn. Wij zijn marktleider in het vervoer van onder druk vloeibaar gemaakte gassen met schepen tot 3523 m3. Onze vloot bestaat uit binnenvaartschepen, zeevaartschepen en kruiplijncoasters.

De Chubasco ligt aan de Parkkade en is open voor bezoekers. Daarnaast is er personeel aanwezig om meer te vertellen over de vloot van Chemgas en uiteraard Chemgas zelf.

Neem een kijkje in de wereld van Chemgas. Zoals eerder benoemd hebben wij drie typen schepen: coasters, kruiplijncoasters en binnenvaartschepen. Chemgas is in de jaren ’60 begonnen puur gericht op de binnenvaart en uiteindelijk in de jaren ’80 zijn daar de kruiplijncoasters aan toegevoegd. Deze schepen kunnen zowel op binnenwateren als op open zee varen. Uiteindelijk zijn in 2014 de coasters aan onze vloot toegevoegd en kunnen daarom onze klanten optimaal bedienen. Binnen Chemgas hebben wij dus een zeevaartvloot en een binnenvaartvloot. Met de Wereld Haven Dagen hebben wij het binnenvaartschip Chubasco beschikbaar gesteld om zo een kijkje te geven hoe een gastanker eruit ziet. Er is bemanning aan boord die ook haarfijn kan uitleggen hoe alles werkt en waar alles voor dient.

Bijzonderheden
  • Naam schip/ponton: Chubasco
  • Lengte, breedte, hoogte en diepte van het schip: 108x 11,40 hoogte 4,50 en diepte van 2,40
  • Bouwjaar: 2001
  • Bouwwerf: De Kaap, Meppel (NL)
  • De Chubasco is vernoemd naar een lokale wind in Nicaragua en Costa Rica. Het is een heftige en vlagerige wind, die gepaard gaat met zware onweersbuien. De wind komt vooral voor in het regenseizoen, in de maanden mei tot en met november, aan de westkusten van de beide landen.
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.