Favoriet
Terug naar overzicht

OceanXpress

Details

Combined Shape
Vr. 2, Za. 3 & Zo. 4 Sep 2022
Kadeprogramma
OceanXpress

De Noordzee is een enerverende plaats waar verschillende activiteiten plaats vinden. Naast dat het de een van de drukst bevaren zeeën ter wereld is, is het ook een belangrijke locatie voor de winning van energie. De gas industrie is er vertegenwoordigd met haar platformen in verschillende stadia van de levenscyclus. Waar enerzijds geboord wordt voor nieuwe gaswinning worden er ook oudere platformen opgeruimd. Ook zijn er verschillende initiatieven gaande voor de opslag van CO2 onder de Noordzee alsook de productie van waterstof op zee. Ook de windindustrie is hard bezig met het uitvoeren van de plannen. Verschillende windmolenparken staan er inmiddels of zijn onder constructie, en de toekomstplannen laten zien dat we slechts aan het begin van deze ontwikkeling staan. Ook de combinatie van windenergie met drijvende zonne-energie wordt op dit moment onderzocht. Om te zorgen dat onze energievoorziening blijft draaien, is offshore personeel hard bezig om al deze activiteiten uit te voeren.

Als OceanXpress zetten we de FCS7011 AquaHelix in om dit personeel in alle comfort en veiligheid naar de verschillende locaties in de Noordzee te brengen. Met een snelheid tot maximaal 40 knopen (74km/u) zijn vrijwel alle locaties op de Noordzee binnen een redelijke tijd bereikbaar. Een ingenieus samenspel van de verschillende systemen aan boord zorgt ervoor dat het schip in verschillende zeegangscondities haar snelheid kan halen, maar tegelijk comfortabel blijft zodat onze passagiers uitgerust op de locatie aankomen. Bij aankomst op locatie blijft het schip op positie liggen middels een zogenoemd Dynamic Positioning system. De stabiliteit van het ranke schip wordt verzorgd door een grote gyrostabilisator welke het rollen van het schip in grote mate tegengaat terwijl de Ampelmann loopplank de resterende bewegingen van het schip compenseert en zo zorg draagt voor een eenvoudige en veilige overstap.

De Aqua Helix, welke onlangs is bekroond als “Offshore Energy Vessel of the Year 2022” is te bezichtigen. Zowel de bemanning als mensen van het ontwerpteam van zowel Damen, Ampelmann en haar partners zijn beschikbaar om uitleg te geven over dit spectaculaire schip.

Combined Shape
Engelstalig
Holland Amerikakade
3072 MC, Rotterdam
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.