Favoriet
Terug naar overzicht

Meevaren op de MRD Hunter tijdens de shows op het water

Details

Combined Shape
Vr. 2 & Za. 3 Sep 2022
Combined Shape
Meerdere tijden (duurt 01:15 uur)
Excursies
MRD Marinesupport B.V.
Tickets vanaf €10

MRD marinesupport is gespecialiseerd in maritieme dienstverlening, incidentenbestrijding en preventie. Dankzij onze ruime kennis en ervaring zijn wij in staat alle water gerelateerde incidenten snel en adequaat op te lossen.

MRD marinesupport werd in 2018 door Mark van der Meer opgericht. Hij nam jarenlange ervaring mee als calamiteitenbestrijder bij een maritiem dienstverlener. Na ruim drie jaar bestaat het equipment van MRD uit zes verschillende vaartuigen, een werkbus en incidententrailer. We zijn gespecialiseerd in het gebruik van veegarmen. Die spelen een steeds belangrijkere rol in de bestrijding van milieuvervuiling. Olielekkages, plastic soep en overige milieuverontreiniging zijn helaas geen incidenten, maar een continu probleem.

Met ons multifunctionele werkschip de MRD-Hunter doen we onder andere de bodemmonstername in de haven van Rotterdam, maar ook daarbuiten. Met een valbom of een Veenhapper wordt er een laag slib van de bodem genomen, om te onderzoeken welk soort slib en welke stoffen zich in het slib bevinden.

De MRD-Hunter is een voormalig Duits marineschip uit 1959, gebouwd om snel tanks en zwaar materiaal te verplaatsen. We draaien nog met de originele MWM motoren uit 1959,dus zeer duurzaam.

We varen nu geen tanks, maar wel mobile kranen/vrachtwagens/bulldozers en allerlei zwaar materiaal.

Bijzonderheden

Niet geschikt voor mensen slecht ter been.

Tickets

vr. 8 sep 2023
10:45 - 12:00
za. 9 sep 2023
09:45 - 11:00
Bootexcursie
Vertrekplaats: Kooren Terminal - Westerkade
Combined Shape
Betaald
Combined Shape
Identificatie
Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.