Favoriet
Terug naar overzicht

Leer meer over Rijkswaterstaat

Details

Combined Shape
Vr. 1, Za. 2 & Zo. 3 Sep 2023
Kadeprogramma
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat bestaat 225 jaar! Tijdens de Wereldhavendagen zijn we aanwezig met maar liefst vijf schepen, twee weginspecteur auto’s’- en motoren, een tentoonstelling over van ‘Rijkswaterstaat oud naar nieuw’, en een theatervoorstelling over plastic soep.

Bezoekers kunnen aan boord stappen van drie vaartuigen, namelijk de Merwestroom, de Rotterdam en een patrouillevaartuig. Vanaf de kade kan er ook gekeken worden naar het eerste vaartuig van Rijkswaterstaat, namelijk de RWS1. Op de kade is ons Rijkswaterstaatplein, waar in een grote tent de voorstellingen te zien zijn, met op de achtergrond een RHIB (snelle wendbare motorboot), en het materiaal van de weginspecteurs.

Rijkswaterstaat 225 jaar
Rijkswaterstaat bestaat 225 jaar. En daar zijn we trots op! Een jaar lang trekken we met een estafette het land in. We kijken terug én vooruit. En we delen mooie verhalen uit onze rijke geschiedenis. Sinds 1798 is ons land onherkenbaar veranderd. Samen met partners bouwden we wereldwonderen en één van de veiligste rivierdelta’s ter wereld. We realiseerden een wijdvertakt wegennetwerk en zetten ons in voor een duurzame leefomgeving. Tot op de dag van vandaag werken we aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Kom jij langs in onze tent om met ons mee te kijken?

Voorstelling (F)linke soep
PLASTIC, MAAR DAN NIET ZO FANTASTIC… Op 1 en 2 september worden er ovoorstellingen door een theatergroep gegeven. Ga mee op reis en beleef spetterende avonturen met Charles Moore, een rappend lantaarnvisje, een verstrikt zeepaardje en veel, heel veel plastic. Er gaat iets behoorlijk mis en dat heeft grote gevolgen voor het milieu. Kapitein Moore wil het probleem in kaart brengen; de wereld is geen bodemloze put waar we alles maar in kunnen lozen. Samen met alle dieren wil hij de mensen leren de juiste koers te gaan varen. Kunnen de kinderen helpen de ‘Plastic Soep’ op te lepelen? En waar moet dat heen? Het is tijd om nu in actie te komen, alle zeilen bij! Een dynamisch, stoer, swingend, spannend en groots verhaal over een drijvende vuilnisbelt die 34 keer groter is dan Nederland! Zien we je bij onze tent?
Op 1 september is er een voorstelling om 16.00 uur en op 2 september zijn er drie voorstellingen om: 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Werken bij Rijkswaterstaat
Samen met meer dan 9000 collega’s werken we aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren. Zo geven we vorm aan het Nederland van morgen. Een grote verantwoordelijkheid. Durf jij de uitdaging aan? Onze collega’s staan je tijdens de Wereldhavendagen graag te woord over de mogelijkheden.

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.