Favoriet
Terug naar overzicht

LantarenVenster Wild Port of Europe

Details

Combined Shape
za. 3 & zo. 4 Sept
Excursies
Ticket verkoop

Zo zag je de haven nog nooit.

Natuur versus Haven en Industrie… Twee uitersten die elkaar ogenschijnlijk uitsluiten; als water en vuur. Maar niets blijkt minder waar! Want rijke natuur is overal, zelfs midden in het grootste en drukste havengebied van Europa waar alles in dienst staat van de mens. Ook hier bloeit vrije natuur. En hoe!

Wild Port of Europe vertelt over de manieren waarop een jonge egelmoeder, een bunzinggezin en een populatie kleine mantelmeeuwen – samen met andere planten en dieren – zich met durf en veerkracht staande houden in het volledig geïndustrialiseerde en voortdurend veranderende landschap van de havens van Rotterdam en Moerdijk; over de opmerkelijke en soms onverwachte keuzes die ze maken; en over de uitdagingen die zij trotseren.

De film is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk – zo niet rijker en diverser – ontwikkelt als de natuur in onze Nederlandse nationale parken. Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – evolueert de klassieke ‘circle of life’ hier tot de ‘Re-cycle of life’.

Makers Willem Berents en Melanie Kutzke kwamen 2016 in de unieke gelegenheid om natuuropnamen te maken op een afgesloten industrieterrein in de haven van Moerdijk ten bate van de beeldencollectie van Stichting Natuurbeelden en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De daar aanwezige diversiteit aan planten en dieren verraste hun enorm en inspireerde de makers tot een grootse bioscoopfilm over Nederlandse havennatuur: Wild Port of Europe.

In het weekend van 3 en 4 september organiseren wij vier voorvertoningen van Wild Port of Europe in samenwerking met de Wereldhavendagen. De volledige film komt pas 20 oktober landelijk in de bioscoop, dus pak je kans om onze unieke voorvertoning te bezoeken!

Sluiten
Placeholder text.
Sluiten
Placeholder text.